gehaakte mozaïek deken in blauw-creme haakblogNog een deken in mozaïek haken, een gehaakte mozaïek deken in blauw-creme om te showen. Ik merk dat ik van het heen en weer flitsen van patroon naar haakwerk heel dizzy word. Daarom is dit voorlopig mijn laatste.

Onlangs deelde ik de rode variant van deze AZUL-deken van Tinna. Mijn websitebouwer en -onderhouder reageerde dat zij hem prachtig zou vinden in blauw. Daarom haakte ik voor haar deze blauwe variant. Met wat kleurtjes van de regenboog erbij, omdat ik zelf wilde kijken of ik dat kon en omdat zij zo veelzijdig is.

Het leuke was dat ik ongeveer dezelfde tijd een melding kreeg van Ravelry, dat er een update was van het patroon en dat er nog meer tegels beschikbaar kwamen. Toppie!

Als extra verrassing heb ik haar twee bedrijven verwerkt in de rand: Portugalore (webdesign) en Casatraca (Bed en Breakfast in Portugal).

gehaakte mozaïek deken in blauw-creme haakblog op de grond

Een gehaakte mozaïek deken in blauw-creme

Ik haakte met Royal acrylgaren van de Zeeman (gewoon omdat ik die blauwe kleur niet kon weerstaan). Stylecraft Special DK is echt mijn favoriet net als granny squares haken, maar dit garen van de Zeeman is net iets steviger, wat ik prettiger vind voor mozaiekhaken.

Maar voorlopig dus de laatste keer. Helaas. Wie weet over een tijdje weer, maar nu maar even de oogjes rust gunnen. Gelukkig kan ik wel granny squares blijven haken. Dat doe ik inmiddels bijna blindelings.

gehaakte mozaiek deken in blauw creme haakblog rand

Mijn haaktip voor jou:

Mozaïekhaken is ook leuk met hier en daar een kleurwissel. Zo word je deken sprankelend en uniek.

gehaakte mozaiek deken in blauw creme haakblog letters

Hou je haaks!

Meer haakblogs vind je onderaan deze pagina, keurig op een rijtje. Ze staan vol haaktips en -tricks.

Vind je het leuk om zelf te haken? Kijk dan eens in mijn webshop. Er staan leuke haakpatronen in van c2c haken en granny square dekens.

Wie maak jij blij en bezorg je een knipoogje?