Een gehaakte neonkleurige deken (haakblog 15)

Een gehaakte neonkleurige deken (haakblog 15)

aan de haak blog 15 een superduper neondekenAls iemand me vraagt een deken te haken, kan ik niet weigeren. Pas geleden heb ik de laatste hand gelegd aan een deken. En toch was ik er niet blij mee. Weet je waarom niet? Omdat ik hem moest weggeven. Nee! Hij is veel leuker geworden dan ik gedacht had en ik was er helemaal verliefd op geworden en toch… krijgt hij een nieuwe eigenaar. Slik, zucht, steun! Maar voor die tijd eerst lekker aan de haak voor een gehaakte neonkleurige deken.

Een deken haken om weg te geven is niet altijd een goed idee

Halverwege vorig jaar deed ik iemand een belofte (echt nooit doen!): ik ga voor jou een deken haken (één van mijn spontane acties). Het lastige (vind ik) als je voor iemand anders haakt, dat je dan niet je eigen wensen voorop stelt, maar die van de ander.

Eigenlijk een lesje dienstbaarheid dus. Ik vroeg haar wat ze leuk vond. Zwart, neonkleurtjes en chaos. Okeeej. Zwart vind ik prima, neonkleurtjes helemaal leuk, maar chaos? No way.

Toch besloot ik de uitdaging aan te gaan. Ik sloeg Stylecraft Special DK acryl garen in. Het werden de kleurtjes: Black, Fiesta, Aqua, Matador, Grass Green en Jaffa. En omdat ik de neongele van Colour Crafter toch mooier vond, koos ik daarom Leuven. Nu nog een patroon.

aan de haak blog 15 een superduper neondeken zijkant

Het wordt een regenboogkleurige verzameldeken

Na een tijdje googelen en op Pinterest rondhangen, had ik mijn keus gemaakt. Het moest de regenboogverzameldeken worden van haakmaarraak. En ik zou ik niet zijn als er niet het één en ander aan aangepast moest worden.

Om een voorbeeld te noemen: de schelpsteek verving ik door de brocante steek. En het Catherinewheel en ik kregen ruzie, dus die verdween van het toneel. Ook heb ik de golfjessteek er nog tussen verwerkt en een paar toeren van de eerste LossenenvastenCAL.

aan de haak blog 15 een superduper neondeken de ballen

Helemaal blij met het prachtige eindresultaat

Dat patroon heb ik uiteindelijk met een paar kleine aanpassingen (alweer!) herhaald en toen had ik een heerlijke deken van 2.10 m x 1.50.

De rand hield ik simpel. Eerst een rij vasten en daarna een leuk boogjesrandje.

Daarna kwam het loslatingsproces. Zucht! Gelukkig was de ontvangster helemaal in de gloria met de deken. Ze vond hem prachtig! Ik weet niet wie er meer straalde, zij of een gehaakte neonkleurige deken!

En ik? Ik was hierdoor eigenlijk ook helemaal blij.

Mijn tip voor jou:

Bezint voor je begint. Soms is weggeven echt heel erg moeilijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.