gehaakte omslagdoek van granny stripes haakblog 139Op mijn speurtocht naar een leuk patroon voor een gehaakte omslagdoek van granny stripes, ontdekte ik een patroon waarbij de maakster twee draden combineert. Dat vond ik zo leuk dat ik dit toepaste bij de omslagdoek die ik voor mijn vriendin haakte.

Door de dubbele draad wordt de omslagdoek lekker warm en dik en lopen de kleuren mooi over. Je kiest kleuren die overlopen. Ik koos uiteraard voor mijn favoriete Stylecraft Special DK, in de kleuren Aster, Lapis, Royal, Lobelia, French Navy en Midnight.

Ik haakte en ik haakte tot ik een lekker royale omslagdoek had. Voor de rand haakte ik met Scheepjes Sweathart Soft in de kleur donkerblauw. Omdat ik van Aster nog best veel over had, maakte ik hier kwasten van. Missie completed!

Een gehaakte omslagdoek van granny stripes

Omslagdoeken haken is superleuk en gaat ook behoorlijk snel. Ik haakte al eerder een omslagdoek in khaki van granny stripes, de South Bay omslagdoek in verloopgaren (als kerstcadeautje voor mijn schoonzussen), een rood-witte (weggegeven, want er zat wol in), eentje in de granietsteek.

Het weggeven van iets moois wat je gehaakt hebt, is het leukste wat er is. Even een knipoogje voor de ontvangster.

Hou je haaks!

Al mijn haakblogs op een rijtje vind je op deze pagina. Ze staan boordevol tips en tricks.

Mijn haakpatronen staan in mijn webshop. Ook zeker de moeite waard om een kijkje te nemen. Vooral die met granny squares zijn toppers! Granny squares haken is ook zo heerlijk!