gehaakte opbergmand haakblog 138Het moest een vloerkleed worden. Dat was het plan. Ik startte met granny squares haken (hoe kan het ook anders)? Ik had bij Hobbii textielgaren (Ribbon) gekocht en ging ijverig aan de haak. Maar zoveel vierkantjes kon ik helemaal niet uit een bol halen. Ik had nog meer garen nodig. Dat zou weer de nodige centjes kosten.

Dan werd het wel een heel duur kleed. Wat nu? Bij de Kwantum kwamen we spontaan een heel leuk kleed tegen, maar war moest ik nu met mijn granny squares? Ik besloot er een gehaakte opbergmand, zak en tochtrol van te maken. Zo gezegd, zo gedaan!

Doordat het vrij zwaar haken is, kreeg ik echt pijn aan mijn handen. Maar ik zette door. Ik wilde de mand steviger hebben en gebruikte stijfmiddel. Ik dompelde hem onder in het middel en trok hem strak over onze wasmand heen. Hierdoor liepen de kleuren wel wat door. Ook het stijfmiddel deed zijn  werk niet.

Een gehaakte opbergmand, zak en tochtrol

Ik bleek nog een andere mand te hebben. Nadat ik de mand weer had uitgespoeld en op laten drogen, heb ik mijn haaksel daaroverheen getrokken. Dat staat wel leuk.

Omdat ik nog een rolkussen van Blond Amsterdam had, heb ik die bekleed met vierkantjes en rondjes op de voor- en achterkant. Die ligt nu bij de achterdeur, de kou tegen te houden.

Als laatste maakte ik een zak door een soort dobbelsteen te haken, zonder bovenkant. Ik haakte lossenkettingen als ophangkoorden en klaar zijn een gehaakte opbergmand, zak en tochtrol.

Je kunt ook een leuke zak haken voor een vriendin met katoenen garen. Het staat zo leuk met een plantje erin. Aan jou de keus. Wie bezorg jij een knipoogje?

Hou je haaks!

Meer haakblogs vind je op een rijtje onderaan deze pagina.

Leuke haakpatronen met granny squares en c2c haken vind je in mijn webshop.