aan de haak blog 93 een c2c minnie-deken-2Wil je ook weleens zo’n leuke c2c-deken haken, maar word je overweldigd door alle draadjes en bolletjes? En alleen deze gedachte bezorgt je al hoofdpijn, maar toch… het verlangen blijft. Daar heb ik nu een oplossing voor: aan de haak voor een gehaakte polkadot jurk deken opgedeeld in diverse vierkanten en rechthoeken.

Hierdoor blijft het overzichtelijk, zit je niet met eindeloos veel draadjes en elke keer heb je weer een stukje klaar. Je kunt ook kiezen voor een wat grover patroon, maar dit is net zo leuk.

Het aan elkaar haken is makkelijk en het resultaat super.

Iets bedenken is helemaal prima, maar het moet wel werken. Daarom besloot ik het zelf te testen met Minnie als hoofdpersoon.

Omdat ikzelf van de verhaaldekens ben en helemaal Disney-fan, besloot ik op deze manier een deken te haken.

De basis werd het schattige polkadotjurkje en daarna bedacht ik andere dingen die met Minnie te maken hebben: haar ogen, haar oor, de schattige pumps die ze altijd draagt en de leuke strik in haar haar.

Wie Minnie wat beter kent, weet dat het bloemetje verwijst naar de klassieke Minnie met een hoedje op haar hoofd met daaraan de bloem.

Links en rechts van de jurk heb ik zwarte slingers gehaakt. Die doen denken aan haar staart, want ze blijft een muis.

Ik haakte met mijn favoriete garen: Stylecraft Special DK in de kleuren Lipstick, Candyfloss, Citron, White en Black.

Toen ik alle vlakken gehaakt had, zette ik ze aan elkaar. De rand hield ik eenvoudig met picootjes.

Het leuke van elke keer een stukje haken is, dat je niet zo snel ontmoedigd raakt. Kleine projecten hebben grotere kans op succes.

Een gehaakte polkadot jurk deken

Als je na dit gelezen te hebben net zo enthousiast bent als ik, kun je de deken ook zelf haken. Het patroon vind je in mijn Etsy-shop.

Ik heb hier nog meer patronen staan. Deze polkadot jurk deken is er ook in 1 geheel, maar er zijn nog meer patronen, vooral c2c haken.

Aan de haak voor een gezellige, vrolijke verhaaldeken: een gehaakte polkadot jurk deken is echt niet te hoog gegrepen.

Mijn haaktip voor jou:

een gehaakte polkadot jurk deken haaktip 93

Ben je op zoek naar nog meer tips en tops haken? Lees dan mijn andere haakblogs voor nog veel meer haakinspiratie.

Haak je liever granny squares (net als ik, maar niet doorvertellen!), check dan ook even mijn shop. Er staan ook geweldig leuke patronen met granny squares.

Hou je haaks!