gehaakte slinger van vasten en granny's bij de ladderWat zijn slingers altijd heerlijk om te haken, vind je ook niet? Het gaat bijna vanzelf, tot het moment dat de draadjes moeten worden afgewerkt. Toch blijft het leuk. Aan de haak voor een gehaakte slinger van vasten en granny’s, die onderweg is naar Portugal om bij Casa Traca de tuin op te fleuren.

Ik had de eenkleurige vlaggetjes al een tijdje liggen. Toen kwam de bestelling voor een vlaggenslinger van ongeveer 10 meter.

Omdat ik het toch leuk vond om te variëren, besloot ik granny driehoekjes toe te voegen. Ik worstelde wel even met het patroon.

Als je in het midden drie stokjes, 3 lossen, en dit in totaal 3 x doet, gaat het vlaggetje bobbelen.

Na een paar experimenten verving ik de 3 stokjes door 3 vasten en de 3 lossen door 2 lossen en daar werd het een stuk beter van.

gehaakte slinger van vasten en granny's close-up

Lekker aan de haak en voordat je het weet, heb je een heleboel vlaggetjes. Totaal werden het er 70 en verdeelde ik ze in twee slingers van 35 vlaggetjes.

gehaakte slinger van vasten en granny's

Het was wel even slikken met het afwerken. Onderaan het granny vlaggetje bevestigde ik nog franjes. Hierdoor werd hij extra feestelijk.

Een gehaakte slinger van vasten en granny’s

Op zolder heb ik de slinger geblockt, anders blijven ze rondjes draaien. Het helpt echt.

Uiteindelijk werden het 2 slierten van 7 meter. Voor iemand die verslaafd is aan haken echt geweldig leuk om te haken. Je kunt heerlijk los!

Wat een feestje zal het daar in de tuin zijn deze zomer. Ik ben benieuwd of ze er blij mee zal zijn, maar dat moet haast wel.

Ik kon niet de hele slinger op de foto krijgen, dat snap je wel. Daarom volgen er wat onderdelen. Buiten ophangen was vandaag geen optie.

gehaakte slinger van vasten en granny's bij de kastgehaakte slinger van vasten en granny's bij de piano

Haak maar aan bij mijn nieuwsbrief voor nog meer haakinspiratie en haakideeën. Je kunt ook in mijn haakblogs teruglezen. Die staan vol tips en tops haken.

Mijn haaktip voor jou:

Wist je dat een slinger haken de ideale manier is om restjes op te maken?

gehaakte slinger van vasten en granny's haaktip 78

Heb je je weleens gewaagd aan c2c haken? Dit is corner to corner haken en je kunt er hele leuke plaatjes mee haken. Inmiddels heb ik een aantal patronen ontworpen. Die staan in mijn webshop.

Ook staan er leuke haakpatronen in van granny square dekens. Echte bestsellers!

Hou je haaks!