Een gehaakte stippen- en hartjesdeken haakblogOmdat mijn nichtje af en toe komt logeren, kon ik het niet laten ook voor haar een deken te haken. Want dat heb ik wel ervaren in al de jaren dat ik haak. Haken voor iemand anders is nog leuker dan voor jezelf.

Helemaal leuk met haar naam erop. Een gehaakte stippen- en hartjesdeken is het resultaat. Ik kocht garen bij de Zeeman (Royal) en Wibra (Saskia) en sloeg aan de haak.

Een gehaakte stippen- en hartjesdeken 2 haakblog

Heerlijk haken is het op naald 4,5. Stylecraft Special DK is mijn favoriet, maar als ik leuke kleurtjes kan scoren bij de Zeeman en Wibra doe ik dat. Gecombineerd met zwart krijg je een mooi resultaat. De stippen haakte ik in de bobbelsteek en de hartjes had ik al eerder gehaakt.

Een gehaakte stippen- en hartjesdeken

Voor haar naam heb ik een patroon gemaakt in Excel, net als voor de vlindertjes. De deken is heerlijk warm en speciaal voor haar. De basis was een borduurpatroon, wat je heel makkelijk kunt omvormen tot haakpatroon en zo de basis vormde voor de naam.

Het resultaat is stoer door het zwart en kleurrijk door de gezellige kleurtjes. De rand is eenvoudig.

Een gehaakte stippen en hartjesdeken rand granietsteek haakblog

Hou je haaks!

Meer haakblogs vol inspiratie en tips en tricks vind je onderaan deze pagina, keurig op een rijtje.

Vind je het leuk om zelf een deken te haken? Mijn webshop staat boordevol haakpatronen, die met granny squares haken en c2c haken. Haak maar aan.