Een gehaakte Twinkle Twinkle kinderdeken (haakblog 58)

Een gehaakte Twinkle Twinkle kinderdeken (haakblog 58)

kinderdeken twinkle twinkle 1Soms worden die grote dekens wel een aanslag op je lijf, vind je niet? Om die reden haak ik zo nu en dan ook een kinderdekentje. Dat is ongeveer de helft van een volwassen deken. Daarom sloeg ik op zekere dag aan de haak voor een gehaakte Twinkle Twinkle kinderdeken.

Een combinatie van haaktechnieken

Het begon eigenlijk met een idee om een deken te haken met vierkantjes. Aan de haak met tunisch haken.

Dit schoot echter niet zo hard op als ik zou willen, dus toen besloot ik om een kinderdeken te maken in deze techniek. Terwijl ik hiermee bezig was, bedacht ik nog allerlei andere dingen, keek af en toe wat filmpjes en volgde wat blogs.

Hierdoor kwam ik nog wat andere haaktechnieken tegen en voordat ik het zelf wist, besloot ik om een dekentje te haken in deze combinatie van haaktechnieken.

Een combinatie van garens

Ik haakte met Stylecraft Special DK. Alleen de neongeel gebruikte ik van Colour Crafter. Dit is de kleur Leuven. Hij is wel ietsjepietsje dunner, maar matcht verder prima. Jammer dat Stylecraft geen neongeel in zijn pakket heeft. Wie weet, komt dit nog.

Een deel van deze deken is tunisch gehaakt, een ander deel bestaat uit granny stripes met een kleurwissel, ook de bobbelsteek mocht niet ontbreken en tenslotte ook gewone stokjes.

Dit met elkaar gecombineerd heeft deze schattige Twinkle Twinkle Litlle Star deken opgeleverd. Je kunt in plaats van deze tekst natuurlijk ook de naam van je (klein-)kind erop vermelden. Heb je hierover vragen, mail me dan.  Dan kijken we samen.

De rand hield ik rustig met een rijtje vasten in zwart en een cluster van stokjes in het geel. Helemaal leuk toch? Nu nog bedenken wie ik hier blij mee ga maken.

Mijn tip voor jou:

Zakt de moed je in de schoenen als je aan een grote deken denkt? Begin dan eens met een kleintje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.