Een gehaakte vlaggetjesslinger (haakblog 32)

Een gehaakte vlaggetjesslinger (haakblog 32)

aan de haak blog 32 een vlaggetjesslinger voor de tuinDe hitte houdt aan. Ondanks dat ik behoorlijk plakkerig word van al die warmte, kan ik het toch niet laten om te haken. De projecten worden wat kleiner, zodat er niets op mijn schoot ligt. Omdat ik helemaal blij word van slingers (dat heb je vast al eerder van me gehoord), besloot ik dat het hoog tijd werd voor een nieuw exemplaar. Aan de haak voor een gehaakte vlaggetjesslinger voor de tuin.

Een bijpassende slinger bij mijn schattige plantjes

Misschien weet je nog dat Ik enkele weken geleden mijn gehaakte plantjes deelde. Ik had toen nog wat katoen over (Drops Paris) en daarvan heb ik een slinger gemaakt.

Omdat ik hier in huis te dealen heb met vier mannen, kon ik de slinger niet al te vrouwelijk maken, dus weinig tierlantijntjes (snik). Dus het werd een stoer exemplaar.

aan de haak blog 32 een vlaggetjesslinger voor de tuin het begin

Wel heb ik er rood en roze in verwerkt (mijn persoonlijke touch!). En ook donkerblauw, kobaltblauw, donkergroen en okergeel. En dan even kleurtjes mixen tot het klopt.

Eenvoudig is vaak ook heel mooi

Het werd een gezellige driehoekvariant. Ik sloeg aan de haak en startte met twee lossen, dan twee vasten in de tweede losse. Keren, 1 losse, 2 vasten. Keren, 1 losse, 2 vasten in 1e vaste, 2 vasten in 2e vaste (4v). Keren, 1 losse, 4 vasten (4v). Keren, 1 losse, 2 v in 1e vaste, 2 v in volgende 2 v, 2 v in laatste v (6v). Keren, 1 v in elke v (6v).

Zo ga je door tot je tot een aantal komt van 20 vasten. Daarna heb ik een rand vasten aan de zijkanten gehaakt.

Eerst koos ik verschillende kleuren, maar vond dat niet mooi worden. Dus daarom werd dit wit.

De rand is al net zo eenvoudig

Ook de rand waarmee ik ze aan elkaar haakte, deed ik in wit. Eerst haakte ik 75 lossen, dan 22 vasten (de 20 vasten van het vlaggetje en een vaste in beide randkanten), 3 lossen tussen de vlaggetjes, aan het eind 75 lossen. Keren, 1 losse, dan een vaste in elke vaste. Keren, 1 halve vaste in elke v.

Alles netjes afwerken en je slinger is af. Je kunt hem altijd nog pimpen met stippen, belletjes of sterretjes.

aan de haak blog 32 een vlaggetjesslinger voor de tuin over de planten

De slinger versiert de tuin nu de mijn hortensia’s verdorren

De slinger kleurt nu mee met de plantjes en ook bij de nog enigszins in leven zijnde hortensia’s. De plantjes verschieten wel wat, maar beter dan dood, nietwaar? Volgend jaar haak ik gewoon weer nieuwe. Je moet altijd iets te haken hebben.

De slinger gaat alleen maar incidenteel naar buiten. Aan de haak voor een vlaggetjesslinger voor de tuin is echt heel leuk om te doen.

Als er visite is of als er iemand jarig is, zoals afgelopen weekend onze oudste zoon. Heerlijk buiten gezeten in de schaduw. De slingers dragen bij aan de gezelligheid. En ze passen helemaal bij de buitenboel.

Eigenlijk zouden ze elke dag moeten hangen, maar met de huidige heftige zonneschijn, zullen ze dan in een week verschoten zijn…

Haak maar aan, want dit kun jij ook: een vlaggetjesslinger voor de tuin.

Mijn tip voor jou:

Met vasten haak je heel eenvoudig een leuke slinger.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.