aan de haak blog 8 een voetbaldeken
Als je een zoon hebt, die enorm van voetballen houdt, is het niet moeilijk wat je voor hem gaat haken. Een gehaakte voetbaldeken.

Onze jongste zoon is een echte voetbalfan. Toen we zijn kamer veranderden van behangrand en andere accessoires (want Cars kan echt niet meer als je 14 wordt), moest het er van komen: aan de haak voor een gehaakte voetbaldeken.

Ik speurde het internet af naar mooie patronen en die zijn er genoeg, maar ik vond niet dat wat ik zocht. Ik zag een mooie deken met een voetbalveld en een leuke deken met hexagons, maar mijn hart ging er niet sneller van kloppen.

Daarom ben ik zelf aan de slag gegaan. Ik ontwierp mijn eigen voetbaldeken. Hiervoor had ik natuurlijk wol nodig. Ik kocht Stylecraft Special DK in de kleuren: Black, White, Silver, Kelly Green en Green en had er meteen heel veel zin in. Ik word altijd zo gelukkig van al die bollen!

De deken met hexagons die ik had gespot op internet vond ik wel leuk, maar niet helemaal. Ik miste de groene details.

aan de haak voor een voetbaldeken de hexagons

Daarom besloot ik banen te maken van deze zeskanten en die af te wisselen met groen. De zeskanten haakte ik van wit en zwart en het voetbalgevoel kwam al snel (net een voetbal). Daarna heb ik ze met grijs aan elkaar gehaakt.

Omdat een voetbalveld vaak een patroon van twee kleuren groen vertoont, heb ik dit ook in mijn deken verwerkt.

De hexagons zorgden voor een hoekige rand en ik kwam nu met een probleem te zitten voor mijn groene banen.

Hoe moest ik dat oplossen? Het zou er immers raar uitzien als deze banen recht waren (tenminste dat vond ik). Tot ik bedacht dat ik deze groene banen in dezelfde stijl ging doen als de witte zeskanten.

Dit betekende dat ik elke groene baan er elke keer een steek bijmaakte en in de volgende groene baan steken minderde. Deze banen haakte ik met halve stokjes. Ik zorgde ervoor dat de baanhoogte net zo hoog was als de zeskanten.

aan de haak blog 8 een voetbaldeken zonder rand

Die kon ik aan de aan elkaar gezette hexagons haken. Uiteindelijk had ik drie stukken deken: twee stukken wit-zwarte hexagons en groene banen en één stuk groene banen. Die heb ik aan elkaar gezet.

Er moest natuurlijk ook een rand langs: de finishing touch. Daar heb ik niet te moeilijk over gedaan en koos een strepenpatroon zwart en wit, net zoals je een rippledeken haakt. Omdat het een voetbaldeken werd, moest er natuurlijk ook een bal in verwerkt worden.

Dit deed ik door de punten die aan de zijkant zaten te voorzien van een ronde bal die ik vulde met fiberfill. Het resultaat was helemaal super.

aan de haak blog 8 voetbaldeken de ballen

Een gehaakte voetbaldeken

Zelfs zoonlief was onder de indruk en is nog steeds heel blij met zijn deken. Ik had eigenlijk best een goed punt (of moet ik zeggen mooie deken) gescoord.

Aan de haak voor een gehaakte voetbaldeken was een succes.

Zoek je nog meer haakpret? Lees dan mijn andere haakblogs boordevol tips en tops haken. Veel plezier!

Mijn haaktip voor jou:

Haken hoeft echt niet alleen voor meisjes. Ook jongens zijn heel blij met een gehaakte deken. Het haakpatroon ervan vind je in mijn webshop.

Ik haakte ook nog een andere voetbaldeken. Eerlijk gezegd vind ik die nog iets leuker, maar smaken verschillen.

Het allerleukste om te haken zijn de granny squares. Daarom heb ik hier zelf ook wat patronen van ontworpen. Ook van het c2c haken staan er patronen in mijn webshop.

Hou je haaks!

Oh ja, alle haakblogs op een rijtje vind je op deze pagina.