een gehaakte zeshoekige kussenhoes haakblog 135Heb je De Haakster van Wolplein weleens gekeken? Echt superleuk. Het is een wedstrijd die start met 10 vrouwen die elke keer een haakproject moeten maken. Ze delen hier een filmpje over en aan het eind verschijnt hun haaksel en de jurering. Omdat het zo’n succes was, verscheen ook Der Häkelstar van Wollplatz. Juist, de Duitse versie. Ook erg leuk om te kijken. Toen er een gehaakte zeshoekige kussenhoes verscheen, moest ik die haken. Aan de haak dus.

Een gehaakte zeshoekige kussenhoes

Ik kocht het patroon (wat in het Duits was) en bij Wolplein bestelde ik het ronde binnenkussen en het garen van Yarn and Colors en ging aan de slag. Was nog best niet makkelijk, maar Youtube bracht uitkomst. Hoe vaak ik de jasmijnsteek heb uitgehaald? Ik kan het je niet vertellen, ik ben de tel kwijt geraakt. Maar uiteindelijk is het me toch gelukt. Ik haakte beide zijden dezelfde steek.

Op de hoeken bevestigde ik pompons en klaar is mijn kussen.

Dit is de achterkant (of voorkant).

een gehaakte zeshoekige kussenhoes achterkant haakblog

Mijn haaktip voor jou:

De Jasmijn steek is super voor een zeskantig kussen, maar het kan wel even duren voordat hij goed lukt.

Meer haakblogs met tips en tops haken vind je op mijn website en als je het leuk vindt om te haken, kijk dan eens in mijn webshop. Vooral granny squares haken is helemaal mijn ding.

Hou je haaks!

gehaakte zeshoekige kussenhoes haaktip