aan de haak blog 94 een granny square deken van promobollenBij gebrek aan zelfbeheersing of in een opwelling besloot ik een tijdje terug bij de Zeeman de promobollen te kopen. Eigenlijk had ik al snel spijt, maar omdat opgeven geen optie is, zette ik de tanden op elkaar en sloeg aan de haak voor een granny square deken van promobollen.

Omdat ik een echte Stylecraft-fan ben, snap ik niet wat me bezielde. Maar toch, als je die bollen in de winkel ziet liggen, dan kan ik er niet afblijven. Net snoepjes. Net zo lekker en net zo verslavend.

Helaas haakt het niet zo lekker en soepel als Stylecraft. Daarom had ik als snel spijt van mijn aankoop, maar weggooien doe ik niet. Daarom toch maar aan de haak geslagen.

Ik besloot een granny square deken van promobollen te haken. Daar word ik altijd zo blij van (totdat het aankomt op draadjes afwerken).

Omdat ik toch een tikkie sombere kleuren had gekozen (blauw, zwart, wit en grijs), besloot ik de kleur Leuven van Colour Crafter toe te voegen om de boel op te vrolijken. Ik haakte deze met een dubbele draad en een iets dunnere haaknaald.

aan de haak blog 94 een granny square deken van promobollen 2Omdat granny squares haken op de automatische piloot gaat, duurde het niet zo lang voordat deze deken af was. Ik moest ook rekening houden met het feit dat ik niet zo heel veel wol had gekocht en ik ging absoluut niet bijkopen.

Het aan elkaar haken deed ik telkens met een vaste en lossen in de kleur geel. Het werd een gezellige deken. Meestal doe ik dit met de join-as-you-go-methode, maar dit keer niet.

Omdat ik ook aan de zijkant zo’n leuke gele rand wilde, heb ik alle steken aan de buitenrand geteld. Ik heb vervolgens een lossenketting gehaakt met hetzelfde stekenaantal en deze sloot ik zodat er een grote cirkel ontstond. Daarna haakte ik 3 stokjes en sloeg ik 2 lossen over helemaal rondom.

Toen dit klaar was, heb ik deze grote cirkel aan het dekentje gehaakt. Hierdoor heb ik ook een leuke rand aan de buitenkant. Het was wel een gedoe en ik weet niet of ik het weer zou doen, maar het effect is leuk. Als laatste nog een toer met 3 lossen, 5 lossen, 3 lossen in de ruimte tussen de stokjes in zwart.

aan de haak blog 94 een granny square deken van promobollen 3

En toen was ie klaar. Oh ja, behalve die draadjes, zucht.

Een granny square deken van promobollen

Maar ook dat is uiteindelijk gelukt. Yes. Helemaal blij mee!

Aan de haak voor een gehaakte granny square deken van promobollen is toch nog een succes geworden en dat had ik niet gedacht toen ik ermee startte. Een mooi knipoogmomentje.

Granny squares zijn zo heerlijk om te haken. Oké, de draadjes afwerken is een crime, maar het resultaat stelt nooit teleur.

Ik heb ook een deken gehaakt waar ik de granny squares schuin heb geplaatst. Daar is een patroon van beschikbaar in mijn Etsy-shop. Moet je echt even bekijken. Te leuk!

In deze shop vind je ook mijn haakpatronen voor c2c haken. Heb je dat weleens geprobeerd. Echt gaaf, want je kunt echt plaatjes haken.

Mijn haaktip voor jou:

een gehaakte granny square deken van promobollen haaktip 94

Meer tips en tops haken vind je in mijn andere haakblogs.

Hou je haaks!