Een handige oplossing voor een vervoersprobleem

Een handige oplossing voor een vervoersprobleem

een handige oplossing voor een vervoersprobleemWat doe je als je auto te klein is om spullen te vervoeren? Niet meer een grote gezinsauto, maar een kleiner exemplaar. Ik vond er een oplossing voor, Omdat de kringloopwinkels momenteel niet open zijn en ik niet teveel afkickverschijnselen wil krijgen, vind ik het heerlijk om rond te neuzen op Marktplaats. Vroeger gebruikten we onze grote gezinsauto om eventuele aankopen te vervoeren. Tegenwoordig heb ik iets anders ontdekt: brenger.nl. Ik vertel je graag wat een handige oplossing is voor een vervoersprobleem.

Vroeger schoven we alles in de auto

Vroeger hadden we Opel Zafira’s, waar we de mooiste dingen mee vervoerden. Er zijn heel veel kasten, bedden, etc. vervoerd in onze bolide.  Heel handig voor een shopaholic. 

Inmiddels is onze Opel Zafira geslonken tot een Agila. Er hoeven geen kinderwagens of campingbedjes meer mee worden vervoerd. Omdat ik geen baan meer heb en ook geen uitkering, moesten we goedkoper gaan rijden. Dat doen we nu met de Agila.

Eerlijk? Ik rijd liever in een grote bak, maar ben dankbaar voor ons kleine koekblik.

De koeriersdienst Brenger is heel handig

Dit betekent echter wel dat we enigszins beperkt zijn qua vervoer, hoewel ik ook daar een oplossing voor heb gevonden: de koeriersdienst Brenger. Dit is een verzameling van allerlei koeriersdiensten.

Je zet op hun site het ophaal- en bezorgadres en je krijgt een prijs. Eén van de aangesloten koeriers neemt het vervoer op zich. Doordat dit transport wordt gecombineerd met andere transporten is het niet duur.

Kasten die niet in de auto passen met Brenger

Zo heb ik inmiddels al drie kasten laten bezorgen en een bankstel (ik hou van verandering). Een kast (een Riviera Maison tv-kast) kwam zelfs uit Vlissingen. Ik ben er nog steeds zo blij mee.

Dus voor dat vervoerprobleem heb ik een oplossing gevonden. Als het niet te ver weg is, kunnen we eerst gaan kijken en anders waag ik de gok. Je merkt al snel of mensen een beetje aardig en beleefd zijn in de conversatie op Marktplaats. Als ze lomp reageren, doe ik het niet.

Een gratis grenen boekenkast via Marktplaats

Zo heb ik onlangs een grenen boekenkast gescoord (zie foto), die helemaal gratis was (behalve de koerierskosten). Dit verzacht toch een beetje de pijn van het niet kunnen shoppen bij de kringloop.

Ik zie uit naar het einde van de lockdown (wie niet) en naar ons normale leven. Tot die tijd behelp ik me op Marktplaats. Een handige oplossing voor een vervoersprobleem heb ik in ieder geval gevonden.

Mijn tip voor jou:

Ben je ook een kringloopshopper en mis je het? Misschien brengt Marktplaats uitkomst. En met Brenger is vervoer geen belemmering.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.