Een junk journal bijhouden is een superleuke hobby (challenge dag 290)

Een junk journal bijhouden is een superleuke hobby (challenge dag 290)

Zoek je nog een leuke hobby? Zoek niet verder. Ik vertel je graag over junk journals. Terwijl ik haar toch echt al bijna 25 jaar ken, verrast ze me nog steeds: mijn beste vriendin. Zo kwam ze gisteren bij me buurten en ze had haar junk journals meegenomen (daar vertel ik zo nog wat over). Toen ik haar journal in had gekeken, begon ik bijna te stuiteren van puur enthousiasme. Ik kan je dit alvast vertellen: een junk journal bijhouden is een superleuke hobby.

Alles mag en kan met een junk journal

We moeten altijd erg lachen om onze verschillen: zij begint gewoon en geniet en ik verzamel eerst alle mogelijke spullen en aarzel dan nog tien keer voor ik begin.

Gelukkig kunnen we er veel lol om hebben. Gisteren ontdekten we dat we ondanks onze verschillen op dit vlak toch iets hebben wat exact hetzelfde is: we hebben de neiging van alles te bewaren.

Je kunt dan denken aan:

  • belangrijke kassabonnen
  • labels van kleding
  • briefjes van de kids
  • foto’s
  • agenda’s
  • gedichtjes
  • kaarten, enz.

En die bevinden zich dan in allerlei laatjes, doosjes en blikken. En weet je wat ze ermee had gedaan? Ze had er een junk journal mee gemaakt. Als je het filmpje bekeken hebt, weet je wat het is. Ik leg het je graag nog even uit:

Je neemt een oud boek, scheurt daar alle bladen uit en vervangt die door allerlei andere bladen (misschien toch goed dat je even op internet kijkt).

Hier plak je vervolgens je foto’s, bonnetjes, enveloppen, enz. op en in. Zo ontzettend leuk.

Toen ik ze zag, begon ik spontaan met mijn handen te wapperen van enthousiasme. Dat wilde ik ook!

Herinneringen van overal en nergens vandaan

Mijn hersens gingen hun eigen gang en ik bedacht waar ik al mijn herinneringen had bewaard. Overal en nergens dus.

Een heleboel heb ik al eens gestructureerd. Allerlei materiaal (wat te maken heeft met uitjes en zo) heb ik al opgeborgen in insteekhoezen (per jaar, hoezo georganiseerd), maar dan is er nog zoveel wat her en der ligt.

Dat leuke kledinglabel van Desigual met Mickey Mouse erop? Sowieso zijn kledinglabels heel leuk. Weer een voordeel voor een kledingshopper!

Dat label ligt in de lade van de grote kast. En oh ja, die leuke foto’s van de jongens waar ik nog even geen bestemming voor had? Op zolder in de fotokast (ja heus, ik heb een speciale kast voor fotoboeken).

En dat leuke plaatje waar ik helemaal verliefd op ben en niet weg kan gooien? Dat ligt beneden in een doos met nog veel meer dingen, waar ik geen afscheid van kan nemen. En ga zo maar door en door en door…

Spullen inplakken uit alle hoeken, gaten en kasten

Je snapt dat ik stuiterde van enthousiasme. De hele dag voor me uit staren, haken, tv-kijken en zielig zijn, helpt niet echt mee om me oké te voelen.

Daarom ben ik meteen aan de slag gegaan. Boven (op zolder) had ik nog wat Eva-magazines liggen en in het verleden had ik hele leuke boekjes gemaakt om mijn stofjes in te bewaren (ook gerangschikt op soort, haha! Gestipt, geruit of bewerkt).

Niet heel lang daarna had ik mijn boekje klaar.

Nu nog out of the box en lekker plakken

Bovendien had ik in mijn boekenkast boven op onze slaapkamer nog twee boekjes opgespoord waar ik lang geleden al eens heel veel gedichtjes en mooie plaatjes in heb geplakt. Dat haalde ik naar beneden en showde het haar.

Toen mijn vriendin het boekje zag, bleek dat zij ook nog zo’n boekje heeft liggen (ergens). Zo motiveerden we elkaar en we biechtten elkaar de gekste plekken op waar we van alles bewaren!

Vooral het stuk herkenning was super! En bijkomend voordeel? Het kost niets! Behalve een tube lijm.

Nu ga ik proberen out of the box gewoon te beginnen met plakken en niet chronologisch, georganiseerd of gestructureerd. En dat is voor mij nog best wel lastig!

Wat ik mezelf dan wel toesta, dat ik per kast ga inplakken. Ik start eerst met de lade in de grote kast. En dan zo verder.

Ik heb er eigenlijk ontzettend veel zin in! Ik kan niet wachten! Een junk journal bijhouden is echt een superleuke hobby.

Mijn tip voor jou:

Ga ook gewoon eens lekker los en plak je mooie herinneringen kris kras door elkaar in een boekje. Zo leuk!

een junk journal bijhouden is een superleuke hobby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.