Een knipoogmomentje door een geel boekje

Een knipoogmomentje door een geel boekje

een knipoogmomentje door een geel boekjeKen je ze? De knipoogmomentjes met een gouden rand? Die je de rest van je leven niet meer vergeet? Onlangs had ik er zo een. En deze was zo leuk, dat ik hem graag met je deel. Mijn vriendin was voor iemand op zoek naar een boekje en samen ontdekten we welk boekje het was. Dit resulteerde in een knipoogmomentje door een geel boekje.

Het begon met een vraag

Het knipoogmomentje begint met de vraag van haar neefje. Hij is op zoek naar een boek wat vroeger aan hem werd voorgelezen door zijn opa. Hij wilde dat boekje graag hebben als herinnering. Toen mijn vriendin dit met mij deelde, ging ik aan.  Dat gebeurt vaak bij dat soort dingen.

Ik heb ook diverse boeken in de boekenkast staan, die daar puur staan als een stukje herinnering of sentiment, zo je wilt. Ik denk dat de meeste mensen dit wel herkennen, toch?

Haar neefje vertelde dat het een geel boek was met hooi op de voorkant. Niet veel om je aan vast te houden. Er was echter nog een ander aanknopingspunt. Dat vertel ik je zo.

Helaas leefde de opa die het boekje voorlas niet meer. En de rest van de familie had geen sterke herinneringen aan een dergelijk boekje.

Nog een aanknopingspunt

Dat andere aanknopingspunt was het feit dat een ouder zusje vertelde dat opa vaak voorlas uit de boekjes van W.G. van der Hulst. In den Soeten Suikerbol, Peerke en zijn kameraden, Voetstapjes in de sneeuw (staat bij mij in de boekenkast, puur uit sentiment). En vul maar aan.

Natuurlijk ook Rozemarijntje. Hiervan zijn 5 boekjes en die heb ik uiteraard ook. Mijn hart als verzamelaar gaat altijd kloppen bij dit soort sentiment. Daarom vind ik het ook heerlijk om bij de kringloop rond te kijken of er nog een boekje is, wat ik niet heb.

W.G. van der Hulst heeft een hele serie geschreven die ‘Voor onze kleinen’ heet. Het moest haast wel een boekje zijn uit deze serie.

Dankzij Google vonden we het boekje

Terwijl we spraken vulde ik op Google de zoekterm ‘Voor onze kleinen’ in. En wat denk je? In de zoekresultaten op afbeeldingen verscheen een geel boekje. De W.G. van der Hulst-fans weten vast over welk boekje ik het heb: Het wegje in het koren.

Op de voorkant van dit boekje is inderdaad hooi te zien, het is geel en geen dik boek. Dus? Bingo!

Hoe geweldig is dat? Door wat gegevens te combineren, hebben we ontdekt welk boekje het is. Toen ze het plaatje van het boekje later aan haar neefje toonde, bleek het om dat boekje te gaan. Zo leuk!

Zo zie je maar dat iets kleins al genoeg kan zijn voor een knipoogmomentje door een geel boekje.

Ben jij ook op zoek naar knipoogmomentjes? Neem dan gerust een kijkje in mijn webshop. Hierin vind je digitale ecards en ebooks om jezelf of een ander op te beuren.

Op deze website vind je ook mijn gedichten met hierin even een knipoog, een grap of gewoon iets kwetsbaars.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.