Een knipoogmomentje door kipfilets

Een knipoogmomentje door kipfilets

een knipoogmomentje door kipfiletsKan jij ook zo balen van je ouder wordende lijf? Het rammelt allemaal wat makkelijker en zakt allemaal naar beneden. En sinds Corona zijn er ook wat kilo’s aangekomen. Toch heb ik een voordeel ontdekt, ondanks dat ik helemaal niet blij met mijn mijn vetgordel. Zo ontstond een knipoogmomentje door kipfilets.

Vroeguh vlogen de kilo’s eraf

Toen ik nog een klein mopje was, was er niets aan de hand. Ik had ook echt geen probleem met afslanken.

Als ik wat de dik werd, was dat met een paar weken weer opgelost. Nu is dit echter wel anders. Ik pas zelfs twee jassen niet meer (oef, hoezo confronterend?).

Zo bont heb ik het niet eerder gemaakt.

Hoe raak ik de kilo’s kwijt?

De sportschool is geen optie voor mij, want door mijn hartritmestoornissen is dat niet te plannen.

Wandelen probeer ik wel zoveel mogelijk. Maar ik heb zittend werk, dus dan is het makkelijk aankomen.

En eerlijk? Ik heb ook wel wat chocolade gesnoept, ondanks mijn suikerintolerantie. Niet handig, maar wel menselijk, toch?

Manlief was ook twee dagen per week thuis. Dus ’s middags namen we een kopje thee met chocolade. Zo lekker.

Tja, en nu zit ik met de gebakken peren. Of moet ik zeggen met de gebakken vetrollen?

De chocolade is inmiddels afgeschaft, ook ben ik meer gaan drinken en hijs ik mezelf af en toe uit de stoel en sta ik een halfuurtje achter de bar in de keuken, terwijl ik uiteraard heel hard bezig ben.

Wat afwisseling zal me goed doen.

Natuurlijk weet ik dat er op internet duizenden tips staan om van je coronakilo’s af te komen, maar ik hou me maar bij het meest eenvoudige: meer bewegen, minder snoepen en voldoende drinken. Dat lijkt me een goede basis om te starten.

Een voordeel van dikker worden

Tja, dan zit je dus met al die kilo’s flink te balen. Ik probeer van de meeste vervelende dingen de mooie kant te zien, omdenken dus. Toch zijn er niet zoveel voordelen van dikker worden.

Maar ik heb er twee gevonden. En eentje als bonus. Graag deel ik ze met je. Mocht jij er nog meer weten, alsjeblieft deel ze met me.

De eerste is een beetje ondeugend, want als shopaholic besloot ik mijn te kleine jassen te vervangen door twee grotere. Eentje is nieuw (rood met witte stippen) en de andere bestelde ik via Vinted (een knalroze exemplaar).

Het is erg leuk om daar te shoppen. Je betaalt maar een fractie van de prijs. Het gaat niet altijd goed, maar meestal wel.

Tot zover het eerste voordeel.

Daarnaast is er nog een voordeel van ietsje ronder worden: mijn kipfilets fladderen minder. Joepie.

Doordat er wat meer vulling in mijn armen zit, zijn ze wat steviger. En hoe fijn is dat. Is er toch iets wat baat heeft bij de extra kilo’s.

Een gedicht als bonusvoordeel

In mijn enthousiasme besloot ik er meteen maar een gedicht van te maken. Nog een voordeel als bonus. Humor met een knipoog kan immers nooit kwaad?

gedichten leven kipfilets zwart-wit

Natuurlijk moeten de kilo’s eraf en daar doe ik ook echt mijn best voor. Maar toch geniet ik ook van mijn iets stevigere armen. Konden die maar blijven…. zucht….

Minnie Mouse lijkt er toch minder moeite mee te hebben dan ik, terwijl zij al 90 is. Tja. En die 12 op de foto? Dat is het aantal kilo’s wat er af moet. Zucht…

Toch ben ik ook een beetje blij.  Knipoogmomentjes moet je vaak zelf zoeken, maar het lukt meestal wel om er mijn voordeel mee te doen. En weet je: een beetje zelfspot doet ook wonderen.

Ik vond dit knipoogmomentje door kipfilets toch de moeite van het melden waard.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.