Een knipoogmomentje door oordopjes

Een knipoogmomentje door oordopjes

een knipoogmomentje door oordopjesKen je dat gevoel? Dat je dom bent of minimaal iets verkeerd doet? Bij iemand anders werkt iets wel, maar bij jou niet. Mij gebeurde dat onlangs. Als moeder moet je mee met je tijd of je wilt of niet. Je moet toch een beetje op de hoogte blijven van alles waar je opgroeiend grut mee te maken krijgt. Ze hebben me zelfs zo gek gekregen dat ik op Snapchat zit. Veel snap ik er niet van en meewarig word ik aangekeken en zuchtend geholpen. En dat terwijl ik echt niet dom ben. Hooguit een beetje op elektronicagebied. Dit keer kwam een knipoogmomentje door oordopjes.

Samen met zoonlief oordopjes gekocht

Hou hierbij in je achterhoofd dat er vaak hoofdschuddend wordt geholpen en je dat liever niet hebt.

Afijn, de oordopjes. Die kocht ik een hele tijd geleden samen met zoonlief via Bol.com.

Hij had gehoord dat deze niet duur waren en toch goed. Oké, doe mij ook maar een setje.

Als je samen hetzelfde bestelt en je weet niet hoe het werkt, dan is kindlief vaak wel bereid het één keer uit te leggen.

Als je het daarna nog niet snapt, is er geen hoop meer voor je.

Tja, lieve schat, ik ben nog van het telefoontijdperk. Toen had je nog een hoorn en knopjes waar je op kon drukken. Net zoals bij de Mickey Mouse telefoon op de foto. Dat snap ik nog.

Bluetooth inschakelen en alles zou vanzelf gaan

Toen ze kwamen, werd me uitgelegd hoe het werkte. Wat ik daarvan nog weet is, dat ik mijn Bluetooth aan moet zetten en dat de rest dan vanzelf gaat.

En inderdaad, het scherm gaf aan dat er oordopjes in de buurt waren en of ik wilde connecten. Tuurlijk. Zo gezegd, zo gedaan.

Ik merkte echter al snel dat de oordopjes heel snel leeg waren. Niet zo handig.

Maar omdat ik zoonlief wel vaak met die doppen in zijn oren zag lopen, dacht ik dat het aan mij lag.

Oordopjes om ’s nachts een podcast te kunnen luisteren

Daarom worstelde ik dapper verder met mijn oordopjes. Ik wilde ze vooral voor ‘s nachts gebruiken.

Ik word nog weleens wakker in paniek en omdat ik manlief dan niet wil storen, leek het me fijn om dan een podcast te luisteren. Als ik weer rustig zou zijn, kon ik weer verder slapen.

Ook tijdens het haken zou het heerlijk zijn. Dat is het fijne aan haken, dat je twee dingen tegelijk kunt doen.

Problemen met de oordopjes

Maar wat ik ook probeerde, die dingen piepten altijd dat de batterij leeg was. Zucht. Gisteren besloot ik toch mijn beklag maar te doen bij zoonlief. Ik besefte goed dat ik daarbij het risico liep uitgelachen te worden, maar dat moest dan maar.

En wat denk je? Hij begon te lachen. En waarom? Hij had die dingen al lang vervangen door betere. Want ze werkten voor geen meter. Hilarisch toch?

Dat was met recht een knipoogmomentje door oordopjes. Hierdoor werd ik ook weer geïnspireerd door een gedicht over  snapchat.

gedichten leven snapchat zwart-wit

Nu kon ik twee dingen doen: boos worden of lachen. Boos worden had geen zin, hij kon er toch ook niets aan doen? Of meelachen en dat heb ik gedaan.

Was ik even blij dat ik toch niet zo’n sukkel was als ik dacht? Het lag immers niet aan mij, maar aan mijn doppen. Lekker dan. Nu op zoek naar nieuwe. Betere. Liefst niet zo duur.

De moraal van dit verhaal? Voel je vooral niet meteen dom als er iets niet klopt. Je bent slimmer dan je denkt! Hou je haaks!

En ga op zoek naar de knipoogmomentjes. Die geven kleur aan je dag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.