een prachtige tweelingkast als eyecatcherTwee jaar geleden kocht ik via Marktplaats een prachtige Rivièra Maison-kast, echt een hele mooie. Een prachtige tweelingkast als eyecatcher volgde.

De tv kan erin worden gewerkt en verder bevat hij veel laden. Ideaal om alle spullen overzichtelijk in op te bergen. Toen ik de kopie aantrof in de kringloop winkel in een naburige plaats, moest ook deze mee naar huis. Een prachtige tweelingkast als eyecatcher kreeg een mooie plek in de woonkamer.

Onze tv stond al een tijdje op een tafeltje. Nu is dat op zich geen probleem, maar het vervelende zijn altijd de kabels. Ik gruw ervan, al die losse kabels. Dat strookt niet met mijn hart van organizer. Het moet er netjes uitzien, anders word ik er onrustig van.

Heeft waarschijnlijk ook te maken met het feit dat ik hoogsensitief ben. Ik zie alles, vooral dissonanten. Dat levert weleens lastige situaties op met manlief, die het probleem van een paar kabels helemaal niet ziet.

Een tijdje kan ik het verdragen en dan opeens ben ik het zat. Dan moet het weg, liever vandaag dan morgen. Marktplaats biedt dan uitkomst (shopaholic confessions).

Eerst maak ik een lijstje met eisen waar de kast aan moet voldoen, anders raak je helemaal verloren en kost het zoeken veel te veel tijd. Ook bepaal ik mijn budget.

Soms zie ik iets langskomen in de vraag- en aanbodgroepen wat me op een idee brengt. Gratis inspiratie is heerlijk!

Als ik al mijn wensen heb geïnventariseerd, ga ik op mijn gemakje advertenties kijken totdat ik iets tegenkom, waar ik blij van word en wat voldoet aan al mijn wensen.

Zo kwam ik een fantastische Rivièra Maison-kast tegen, een witte met rieten manden en laden aan weerszijden. Onderin zitten dan ook nog kastjes. Hier kan ik een hoop spullen in kwijt, perfect! Het leek wel of hij riep: ‘Koop me!’ (shopaholic confessions: dat gebeurt nogal vaak). Daarom baken ik mijn wensen af. Dat helpt!

Wat niet zo perfect was, was het feit dat hij in Vlissingen stond. Zelf woon ik in het Groene Hart, een pittige afstand dus. Hij was gelukkig niet zo duur.

Omdat deze kast nooit in onze auto zou kunnen passen, moest ik daar een oplossing voor verzinnen.

Dat lukte met behulp van Brenger. Je kunt hierbij aanmelden wat je wilt laten vervoeren en ze garanderen een vervoerder. De vervoerskosten waren niet mals, maar de kast was niet duur, dus hij paste net in mijn budget.

Gelukkig werkte de eigenaar mee en zo werden we (want manlief heeft ook een stem in het kapittel) de eigenaar van deze prachtige kast.

De tv past er fantastisch in en als snel waren ook de laden en manden gevuld.

Ik hou ervan om kasten dwars in huis te plaatsen. Onze woonkamer is behoorlijk groot en door kasten dwars te plaatsen creëer ik gezellige hoekjes. Deze kast heb ik dus ook dwars in de ruimte laten zetten.

een prachtige tweelingkast als eyecatcher met tv

Aan de achterkant van de kast stond de piano van zoonlief. Echter is zoonlief bijna nooit thuis en als hij er al is, speelt hij geen piano.

Die hebben we op de Facebookgroep Gratis af te halen gezet en werd opgehaald, want ik had iets anders gekocht.

Ik kon het niet geloven, toen ik hem zag staan: een exacte kopie bij de kringloop winkel.

Natuurlijk ook veel goedkoper dan onze Rivièra Maison-versie, maar zo gaaf! Als ik deze met die andere zou matchen zou ik een prachtige tweelingskast als eyecatcher hebben.

De meetlat hebben we erbij gehaald en ja hoor: exact dezelfde maten. Kon het beter?

Thuis hebben we ook gemeten en het moest passen. De kast heb ik gekocht voordat hij weg was.

Normaal gesproken hou ik niet van kopiëren. Ik vind het heerlijk om origineel te zijn. Dat vind je ook terug in mijn gedichten. 

Natuurlijk is het helemaal oké om ideeën bij anderen op te doen. Zo vind ik het heerlijk bij mijn vriendin rond te kijken en ideeën op te doen.

Als ik er dan mee aan de slag ga, wordt het altijd anders, omdat ik er mijn eigen twist op loslaat. En dat hoort ook zo.

Daarom blog ik trouwens ook: mijn ideeënstroom is ongekend en ik vind het heerlijk mijn inspiratieverhalen te delen. Het resultaat van die ideeënstroom vind je in mijn blogs vind je in mijn webshop. 

Een prachtige tweelingkast als eyecatcher

Toen deze kast kwam, hebben we hem met de rug tegen de andere kast gezet en nu hebben we dus een prachtige tweelingkast als eyecatcher. Zo leuk!

een prachtige tweelingkast als eyecatcher de achterkant

Hier zie je hoe perfect ze bij elkaar passen.

een prachtige tweelingkast als eyecatcher zijkant

Hoe vind je deze prachtige tweelingkast? Ik word er elke keer blij van. Echt een knipoogje. 

Tips en tops voor jou: neem altijd een rolmaat mee als je op pad gaat. Het komt zo vaak van pas. Geef je ogen goed de kost en probeer out de box te denken. Je komt dan tot de meest fantastische ideeën.

Hou je haaks!