een gehaakte regenboogdeken in de granietsteek hoofdfoto kleinHeb jij ook een speciale set slingers voor verjaardagen? En word je ook zo blij als je ze ophangt? Ik wel. Als een van onze zoons jarig is, haal ik deze set tevoorschijn en hangen we ze op. Ik had van elke kleur nog een bol bewaard en besloot om een regenboogdeken in de granietsteek te haken.

Eigenlijk zijn het geen stoere jongenskleuren, maar toch is het elke verjaardag weer een vrolijk gezicht: de gehaakte slingers, de genaaide puntvlaggen van zeil en de genaaide vlaggetjes van stof met hartelijk gefeliciteerd erop.

Hierover schreef ik eerder. Met de komst van deze gehaakte regenboogdeken in de granietsteek is het setje eindelijk compleet.

Al een lange tijd lagen de bollen op mij te wachten. Ik kocht ze ooit bij de Zeeman en Wibra.

Hoog tijd dus om te beslissen of ik er nog iets mee ging maken of zou ik ze verkopen?

Op Facebook showde Echtstudio net de leuke ByClaire-deken in de granietsteek en ik wist dat deze deken het moest worden in de kleurtjes van de andere slingers. In mijn geval regenboogkleuren.

Aan de haak dus voor een gehaakte deken in de granietsteek.

Het haakt echt supermakkelijk weg. En het is ook heel ontspannen voor je vingers. Echt een no-brainer.

Ik haakte 2 lossen dan 1 v in de eerste lossenruimte, 1 l, enz. Aan het einde van de toer haakte ik 1 v in de 2-lossenruimte van het begin van de vorige toer.

Haak maar aan wat het is supereenvoudig.

Een regenboogdeken in de granietsteek

Je moet wel elke keer wisselen van kleur en dan geeft dat veel draadjes om af te werken. Dat heb ik opgelost door aan de zijkanten kwasten te doen en hierin de zijdraden mee af te werken.

En in de aan de zijkanten haakte ik een rij vasten in de laatste vasten van de toeren. Zo heb je in no-time een leuke deken.

een gehaakte regenboogdeken in de granietsteek de rand

Als nu een van de mannen jarig is, kan deze deken gezellig op de bank om de feestvreugde te verhogen. Echt een knipoogmomentje. Zo leuk om die te creëren met mijn haakwerk.

Een gehaakte deken is echt geschikt om de dag een nog feestelijker tintje te geven. Zoek je nog leuke haakinspiratie?

Kijk dan eens in mijn webshop. Deze staat vol haakpatronen, vooral van c2c haken. Heb je dat weleens geprobeerd? Opgepast! Het is verslavend! Ook staan er diverse granny square dekens in mijn shop. Dit zijn echte bestsellers. En zeg nu zelf: wat is er ontspannender dan granny squares haken?

Mijn haaktip voor jou:

een gehaakte regenboogdeken in de granietsteek haaktip 98

Heb je zin in nog meer tips en tops haken? Check dan mijn andere haakblogs voor nog meer haakpret.

Hou je haaks!