Een slinger met omgehaakte kralen (haakblog 25)

Een slinger met omgehaakte kralen (haakblog 25)

aan de haak blog 25 een slinger met ballen hoofdfotoEen haakproject wat dreigt te mislukken, is altijd nog leuk als woonaccessoire. Zo wilde ik kralen omhaken voor een gordijn. Dat liep ff anders. Aan de haak dus voor een slinger van omgehaakte kralen, maar voor het zover was… Er gebeurde heel veel tussendoor.

Een gordijn voor de trap naar boven

Zoals mijn achternaam (van Ballegooijen, kortweg Bal) doet vermoeden, hou ik van ballen en stippen. Voorheen had ik wat meer met een ruitje in de huiskamer en hoewel ik die nog erg leuk vind, ben ik toch overgestapt naar de polkadots.

Daarom komen ze ook vaak terug in mijn haakwerk. De bobbelsteek is bijvoorbeeld één van mijn favorieten. Onze trap naar boven bevindt zich in de woonkamer. Dit is niet echt praktisch i.v.m. het verlies aan warmte en ook doordat het pad altijd vrij moet zijn.

Helaas kunnen we er geen deur plaatsen, dus daarom hangt er een gordijn. Niet echt superleuk, maar voldoet wel.

Om dit gordijn wat op te leuken, besloot ik er kettingen met ballen voor te gaan haken.

Een ketting met ballen om een saai gordijn op te leuken

Ik kocht gekleurde houten kralen met een doorsnee van 4 cm en begon verwoed de kralen om te haken tot balletjes met Stylecraft Special DK. Het bleek alleen dat ze door mijn haakwerk heen schenen, dus niet getreurd.

Een restje witte latex bracht uitkomst. Het werd een erg verfballet, maar de volgende dag kon ik toch aan de haak.

aan de haak blog 25 een slinger met ballen verven

Om het geheel nog iets feestelijks te geven, heb ik wat rinkelballetjes (38 mm) mee gehaakt. Het verschil zie je niet, maar hoor je wel.

Met waxkoord reeg ik de ballen op de slierten. Ik was blij met het resultaat. Toch had ik te vroeg gejuicht.

aan de haak blog 25 een slinger met ballen als gordijndecoratie

Helaas mislukte mijn leuke plannetje

Elke keer raakten de slierten in de war, dus ik was elke dag geruime tijd bezig de boel te ontwarren en ik kon wel wat beters doen met mijn tijd (haken bijvoorbeeld).

Tenslotte heb ik ze verwijderd en twee snoeren ballen gemaakt en die in de woonkamer leuk neergehangen. Project aan de haak voor een slinger met omgehaakte kralen mislukte, of toch niet? Jij mag het zeggen.

En de trap? Die heeft nu een leuk stippengordijn gekregen, dezelfde als de gordijnen die in de rest van de huiskamer hangen. Iedereen blij en dat is eigenlijk wel het beste.

aan de haak blog 25 een slinger met ballen mislukt

Mijn tip voor jou:

Als je kralen gaat omhaken, zorg dan dat ze een neutrale kleur als basis hebben. Haak maar aan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.