aan de haak blog 25 een slinger met ballen hoofdfotoEen haakproject wat dreigt te mislukken, is altijd nog leuk als woonaccessoire. Zo wilde ik kralen omhaken voor een gordijn. Dat liep ff anders. Aan de haak dus voor een slinger van omgehaakte kralen, maar voor het zover was… Er gebeurde heel veel tussendoor.

Zoals mijn achternaam (van Ballegooijen, kortweg Bal) doet vermoeden, hou ik van ballen en stippen. Voorheen had ik wat meer met een ruitje in de huiskamer en hoewel ik die nog erg leuk vind, ben ik toch overgestapt naar de polkadots.

Daarom komen ze ook vaak terug in mijn haakwerk. De bobbelsteek is bijvoorbeeld één van mijn favorieten. Onze trap naar boven bevindt zich in de woonkamer. Dit is niet echt praktisch i.v.m. het verlies aan warmte en ook doordat het pad altijd vrij moet zijn.

Helaas kunnen we er geen deur plaatsen, dus daarom hangt er een gordijn. Niet echt superleuk, maar voldoet wel.

Om dit gordijn wat op te leuken, besloot ik er kettingen met ballen voor te gaan haken.

Ik kocht gekleurde houten kralen met een doorsnee van 4 cm en begon verwoed de kralen om te haken tot balletjes met Stylecraft Special DK. Het bleek alleen dat ze door mijn haakwerk heen schenen, dus niet getreurd.

Een restje witte latex bracht uitkomst. Het werd een erg verfballet, maar de volgende dag kon ik toch aan de haak.

aan de haak blog 25 een slinger met ballen verven

Om het geheel nog iets feestelijks te geven, heb ik wat rinkelballetjes (38 mm) mee gehaakt. Het verschil zie je niet, maar hoor je wel.

Met waxkoord reeg ik de ballen op de slierten. Ik was blij met het resultaat. Toch had ik te vroeg gejuicht.

aan de haak blog 25 een slinger met ballen als gordijndecoratie

Elke keer raakten de slierten in de war, dus ik was elke dag geruime tijd bezig de boel te ontwarren en ik kon wel wat beters doen met mijn tijd (haken bijvoorbeeld).

Een slinger van omgehaakte kralen

Tenslotte heb ik ze verwijderd en twee snoeren ballen gemaakt en die in de woonkamer leuk neergehangen. Project aan de haak voor een slinger met omgehaakte kralen mislukte, of toch niet? Jij mag het zeggen.

En de trap? Die heeft nu een leuk stippengordijn gekregen, dezelfde als de gordijnen die in de rest van de huiskamer hangen. Iedereen blij en dat is eigenlijk wel het beste.

aan de haak blog 25 een slinger met ballen mislukt

Mijn haaktip voor jou:

Als je kralen gaat omhaken, zorg dan dat ze een neutrale kleur als basis hebben.

tips en tops haken een slinger met omgehaakte kralen haaktip 25

Hou je haaks!

Enthousiast geworden door mijn haakhobby? Check dan ook mijn andere haakblogs. Ze zitten vol tips en tops haken.

Haken is heerlijk ontstressend en terwijl je bezig bent, haak je iets moois. Het allermooiste vind ik de good old granny squares. Granny squares haken is fantastisch. Ik heb er al heel wat gehaakt. Het heeft zelfs geresulteerd in een aantal haakpatronen, die je in mijn webshop kunt aanschaffen.