aan de haak blog 5 een vrolijke zigzagdeken hoofdfotoVind je het ook zo fijn om iemand blij te maken met een zelfgemaakte deken? Soms heb ik zoveel projecten op de haakpen dat het een beetje onoverzichtelijk wordt, in mijn hoofd en in huis. Toch moest deze deken er echt komen. Aan de haak met een vrolijke gehaakte zigzagdeken. Eerst afronden en dan pas weer wat nieuws oppakken.

Dat valt niet mee, want er komen zoveel leuke CAL’s langs, maar eerst even wat afronden. Toch kwam er weer iets tussendoor. Ik had de dochter van een goede vriendin een vrolijke deken beloofd.

Ze was op kamers gegaan en had van haar moeder een leuk kleed gekregen. Op basis van dat kleed heb ik bolletjes uitgezocht.

Dit keer koos ik Pingouin Crochet, een heerlijk zacht garen. Het is iets dikker als Stylecraft Special DK en Scheepjes Colour Crafter, maar het haakt geweldig. Ik koos voor 9 kleuren en op Pinterest had ik een leuke zigzagdeken (ja, weer eentje) gespot.

Die moest het worden.

Een bol tekort zorgt voor stress

Je hoeft tijdens het haken verder niet teveel na te denken. Lekker tomeloos haken. Ik had echter zuinig ingeslagen en toen raakte mijn wolletjes op.

aan de haak blog 5 een vrolijke zigzagdeken halverwegeGeen probleem toch? Ik ging terug naar de hobbywinkel en wilde daar nog extra bollen inslaan. Helaas was de blauwe wol niet meer bij hen te koop. Nee!

Uiteindelijk kon ik die via internet nog scoren (pfoe). Toen heb ik ook nog maar wat extra kleurtjes besteld. Verzendkosten moest ik toch betalen (hihi!).

Een vrolijke gehaakte zigzagdeken

De rand als finishing touch heb ik eenvoudig gehouden. Eerst een rij stokjes en daarna vasten en lossen. Ik ben blij met het resultaat. Ik denk dat de ontvangster ook heel blij zal zijn. Ik zal hem leuk inpakken en dan wegbrengen.

aan de haak blog 5 een vrolijke zigzagdeken de rand

Eigenlijk best lastig om afscheid te nemen van een vrolijke gehaakte zigzagdeken in gezellige kleuren. Ik raak er zo aan gehecht (verliefde zucht).

Mijn haaktip voor jou:

Zorg dat je van tevoren echt genoeg wol inslaat. Tekort komen is zo jammer!

Alle haakblogs op een rijtje vind je onderaan deze pagina. 

Het allerleukste om te haken vind ik granny squares. Daarom heb ik hiervan haakpatronen ontworpen. Je vindt ze in mijn webshop.