Een weckpot als duurzaam presentje

Heb je dat ook? Je hebt een verjaardag en wil niet met lege handen aankomen. Wat moet je dan? Een bosje bloemen of een fles wijn? Dat kan natuurlijk altijd, maar het is niet echt origineel. Bovendien ben je vast niet de enige die met een dergelijk cadeau aankomt. Daarom deel ik in een serie blogs hoe je een cadeau onder de 10 euro in elkaar knutselt: een weckpot als duurzaam presentje.

Een verlanglijstje is het allermakkelijkst

Het zou natuurlijk handig zijn als mensen een verlanglijstje hebben. Zelf vind ik de site lijstje.nl helemaal ideaal. Beter dan al dat gedoe met een lijstje wat spoorloos kan verdwijnen. Dan nog heeft niet iedereen een verlanglijstje.

Als je dan toch iets wilt geven, is geld een uitkomst. Toch is een briefje of wat munten in iemands hand drukken niet echt een gezellig gebaar. Veel leuker is om dan zelf aan de knutsel te gaan: even een gevalletje creatief denken.

Een weckpot als duurzaam presentje

Het allerleukste is namelijk om met iets origineels op de proppen te kopen. Om een leuk cadeau te shoppen wil ik je graag inspireren in dit blog.

Op mijn website kom je allerlei digitaaltjes (digitale producten) tegen. Op deze fotobestanden staan mooie, leuke, schattige, lieve, gezellige gedichten of quotes om iemand te feliciteren, op te beuren, te laten glimlachen en nog veel meer.

Na betaling ontvang je de digitaaljes als jpg.

Als je handig bent met Word kun je de JPG-file gebruiken en de grootte aanpassen. Hierover schreef ik een blog. 

En dan? Hier volgt het stappenplan:

  • Kies allereerst een voorwerp waar je je cadeau in wilt verpakken.
  • Een leuk voorwerp om je geld in te verpakken hoeft helemaal niet duur te zijn. Je gaat naar de kringloop winkel of desnoods naar de Zeeman of Xenos en kijkt daar naar een leuke glazen pot of weckpot. Je weet wel zo’n glazen pot met een deksel die met een beugel dicht kan. Zelf vind ik die altijd zo leuk, vanwege het nostalgische karakter.
  • Ga naar de shop en koop een leuk digitaaltjes. Je hebt heel veel keus uit gedichten en opbeurende quotes. Je kunt voor een alfabet-digitaaltje kiezen of iets bemoedigends. Je hoeft het natuurlijk niet te geven voor een verjaardag, maar het is ook leuk als je op ziekenbezoek gaat. Je kunt een digitaaltje kiezen dat vierkant is of eentje in A4-formaat.
  • Na betaling komt je bestelling meteen in je mailbox terecht. Je ontvangt hem als jpg. Sla het digitaaltje op in je computer of in de fotogalerij van je telefoon. Zorg wel dat je hem later ook goed kunt terugvinden. Dit doe je door een aparte map te maken en hierin te bewaren.
  • Meet de maat van de weckpot en de plaats waar je het digitaaltje gaat plakken. Hou altijd aan de randen minimaal een cm ruimte en pas daar je afbeelding op aan.
  • Nu kun je het printen voorbereiden. Je kunt het digitaaltje printen op een normaal A4-tje doen, maar je kunt ook kiezen om de afbeelding te printen op een etiketvel van Herma of op fotopapier of steviger papier.
  • Je kunt ook naar het Kruidvat, de Hema of een andere winkel met fotoafdrukapparatuur gaan en de file laten uitprinten. De kwaliteit is heel hoog. Je zou er zelfs een poster van kunnen laten drukken.
  • Daarna knip je de afbeelding uit (als je een fotoprint hebt, hoeft dit niet) en plakt hem met plakband of door het schutvel te verwijderen op de pot. Je kunt ook een velletje booklon (dat moet je natuurlijk wel in huis hebben) en dat gebruiken om de afbeelding op te plakken. Dat geeft vaak een mooier resultaat. Zo wordt het digitaaltje ook afneembaar, niet voor altijd, wel voor een poosje.
  • Vul de pot met snoepjes, nootjes, confetti, bloemen. Net wat je in huis hebt en zo heb je een origineel cadeau. Je kunt ook de pot vullen met yoghurt en een laagje granola. Een weckpot als origineel presentje is klaar! Waar je het geld dan laat? Dat stop je achter je printje met mooie gedichten of quotes. Geef wel door aan de ontvanger dat er geld verborgen zit in de pot, anders wordt de pot misschien weggegooid met geld en al.

Loop eens bij de kringloop binnen

Een handig cadeautje met een glazen pot is voor degene die hem ontvangt te gebruiken voor het vullen van allerlei lekkers of leuks. Het grote voordeel is dat als hij/zij de pot niet leuk vindt deze gewoon weer retour kringloop winkel kan en jij hem opnieuw kan kopen.

Vind je dit hierboven veel te veel gedoe en heb je al die spullen sowieso niet in huis? Niet getreurd. Gebruik dan je jpg-file en bestel bij kaartje2go of yoursurprise een product naar keuze. Gedichten op een kaartje zijn sowieso altijd een goed idee!

Je bent dan niet heel goedkoop uit en je moet het van tevoren voorbereiden.