Gedicht Als ik later moeder ben

Gedicht Als ik later moeder ben

als ik later moeder ben gedichten moeder

Gedicht Als ik later moeder ben

Loslaten schijn je te moeten doen als je kinderen wat groter worden. Dat probeer ik ook wel, echt waar. Toch vind ik het heel moeilijk om ze te laten barsten. En ik weet wel, dat is het andere uiterste. Maar ik hou ervan een oogje in het zeil te houden. Daarom schreef ik Gedicht Als ik later moeder ben. De oudste woont inmiddels op kamers en is gelukkig heel zelfstandig. Dat opvoeden is dus best gelukt (wat dat betreft).

Als ik later moeder ben
Leer ik mijn kroost zelfstandigheid
En op eigen benen staan
Dat lijkt me wijs beleid
Inmiddels ben ik moeder
Ze zijn ook al volwassen
Maar denk je dat ik dat nu doe
Hen zeggen op te krassen
Ik geniet van heerlijk samen
Gezellig bij elkaar
En mijn goede voornemens?
Die vergeet ik maar!

Meer gedichten moeder vind je op Annets Alfabet. Mooi gestijlde gedichtenkaarten zijn te koop in de Alfabetshop.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.