Gedicht Candy Cane

Gedicht Candy Cane

candy cane gedicht feestdagen

Gedicht Candy Cane

De candy cane ken je vast wel. Het is zo’n zuurstok die je vooral met kerst ziet. Ik vond hem altijd al leuk, natuurlijk ook omdat mijn lievelingskleur rood erin zit. Ik koppelde deze zuurstok echter alleen aan de Kerstman, en die dikkerd heb ik niet hoog staan. Hij verdringt de Here Jezus. Hoe leuk was het dus toen ik ontdekte dat de candy cane een christelijke oorsprong heeft. Een beetje creatief denken en tadaa! Hier is het gedicht Candy Cane.

Zeg, zie jij de candy cane
Vertel er eens wat van?
De letter J keihard als steen
De Rots waar je op bouwen kan

Wit de kleur van rein en goed
De strepen die zijn rood
Zijn striemen en Zijn heilig bloed
Dat Hij voor jou en mij vergoot

Draai de zuurstok nu eens om
Je ziet een herdersstaf
Want Jezus zei: Ik ben en kom
Toen Hij met Kerst Zijn liefde gaf

Alle gedichten op alfabetische volgorde vind je op Annets Alfabet. Mooie gedichtenkaarten vind je in de Alfabetshop. Deel een beetje liefde uit.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.