Gedicht Chocola

Gedicht Chocola

chocola gedichten leven

Gedicht Chocola

Iets wat zo lekker als chocolade is, zou eigenlijk niet dik moeten maken. Helaas is dat wel zo. Nu gebruik ik al jaren heel weinig tot geen suiker, maar zo’n stukje chocola is niet te versmaden. Vooral als niet alles loopt zoals ik het zou willen. Chocolade is een ideaal troostmiddel. Ik probeer het te beperken tot het weekend. Vroeger was er in Duitsland chocolade met fructose, wat minder invloed op de suikerspiegel heeft.

Even biechten: Ik heb een keer toen we in Duitsland op vakantie waren, de laatste dag van ons verblijf daar, een hele doos chocolade naar ons huisadres gestuurd. Die kwam een dag na thuiskomst aan. Een beetje creatief denken kan geen kwaad. Zo kon ik nog een tijdje genieten van deze chocolade. Inmiddels zijn er nog weinig chocoladerepen, gezoet met vruchtensuiker, dus het nu echt een guilty pleasure. Je wordt er ook best wat dikker van, dus af een toe een beetje moet kunnen, toch? Gedicht chocola is een grappig statement.

Ik kan een
beetje toveren
Want van
chocola
Krijg ik het/vet
op mijn heupen
Wie doet mij
dat na?

Alle gedichten op alfabet vind je op Annets Alfabet. Mooie gedichtenkaarten vind je in de Alfabetshop. Hier kun je ook een ander mee troosten. Dan hebben ze geen chocolade nodig. Deel een beetje liefde uit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.