Gedicht Dag huis

Gedicht Dag huis

dag huis gedachten gedichten

Gedicht Dag huis

Ik hecht me aan mensen, maar ook aan spullen en dus ook aan huizen. Toen we verhuisden vond ik dat moeilijk. Gelukkig was ik heel verliefd op ons nieuwe huis, dus dat is helemaal goed gekomen. Toen mijn vader verhuisde naar een appartement, was het vreemd om ons ouderlijk huis leeg te halen.

Mijn moeder had daar ook nog geleefd. Dus als je thuis kwam, was mijn moeder er ook nog een beetje. Waar mijn vader naar toe verhuisde, was mijn moeder nooit geweest. Dus ik werd toch een tikkie treurig tijdens het opruimen. Maar ja, dit was wel het beste voor mijn vader. Dag huis, dag mam.

Gedicht Dag huis

De melancholie doet mij slikken
De tijd lijkt alles weg te tikken
Hier in mijn ouderlijk huis
Een ruimte en wat muren
Ik tel de lang vervlogen uren
Nu ligt er enkel nog wat gruis
De herinneringen blijven hangen
In de kale, lege gangen
Ooit was jij mijn thuis

Alle gedichten op alfabet vind je op Annets Alfabet. Mooie, bemoedigende gedichten koop je in de Alfabetshop, als je dat wilt. Deel een beetje liefde uit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.