Gedichten Moeder Dichtbij Met Lede Ogen

Gedicht Dichtbij Met Lede Ogen

dichtbij met lede gedicht moeder

Gedicht Dichtbij Met Lede Ogen

Het allergelukkigste ben ik als moeder, wanneer we compleet zijn als gezin. Als we met elkaar eten, gezellig kletsen of samen een film kijken. Je kunt me echt niet gelukkiger maken. Ik geniet daar intens van. Echter, steeds meer gaat het spul hun eigen gang.

Ze hebben niet vaak zin om bij pap en mam op te bank te hangen. Jammer vind ik dat en ik mis het soms ook, dat ze nog klein en schattig waren. Hoewel ik deze periode met grote kinderen ook leuk vind en erg van ze geniet. Toch vind ik het moeilijk als ze het fijner vinden achter hun eigen computer in hun eigen kamer. Zucht!

Hoe is dat met jou? Vind jij het lastig als je kind liever bij de computer zit, dan bij jou? Onze tweede zoon is autistisch en dit gedicht schreef ik met hem in gedachten. Achter zijn computer is hij het gelukkigst. 

Gedicht Dichtbij Met Lede Ogen

Met lede ogen zie ik het aan
Ik laat hem weer naar boven gaan
Naar zijn kamer en computer
Het helpt niet als ik scheld of foeter
Hij heeft het daar – dat zie ik nu in –
Het beste naar zijn zin
Ik ga er niet meer tussen staan
Daar helpt geen lieve moeder aan
Maar is hij af en toe beneden
En doe hij mee met onze bezigheden
Dan ben ik toch extra blij
Hij is eventjes zo heel dichtbij

Alle gedichten op alfabet vind je op Annets Alfabet. Mooie, bemoedigende gedichtenkaarten staan in de Alfabetshop. Deel een beetje liefde uit.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.