Gedicht moeders Even Klein

Was je nog maar even klein

Zodat ik je angst kon sussen

Je pijntjes weg mocht kussen

Dat werkte als een trein

Maar je bent al groot

Inmiddels meterslang

Gaat meestal je eigen gang

Je past niet meer op schoot

Toch zou ik het wel willen

Mijn armen om je heen

Kusjes van top tot teen

Om zo je angst te stillen

Weet dit, ben je alleen

En voel je je bang en klein

Kind mag je bij God altijd zijn

Hij gaat nergens heen

Annets Alfabet

Gedicht moeders Even Klein is een van de grappige, kwetsbare en lieve gedichten over het moederschap die in de dichtbundel Mammoedig staat. Nog meer lezen? Dan vind je mijn dichtbundel in mijn webshop. Maar je kunt hem ook kopen bij De Hoeksteen in Woerden of via Bol.com.

Wie bezorg jij een knipoogmomentje?

Dit gedicht is verkrijgbaar in mijn webshop als digitaaltje en binnenkort als echt kaartje.