Gedicht Lange Benen gedichten moeder Mammoedig

Gedicht moeders Lange Benen

Hij roetsjt met reuzentreden

De trap af naar beneden

Zal ik 112 vast bellen

Of een ambulance bestellen?

Het huis kraakt in zijn voegen

Tot mijn ongenoegen

Door zijn hink-stap-sprongen

Wat moet je nu toch met zo’n jongen?

Doe voorzichtig, rustig aan

Dit kan niet eindeloos goed gaan

Eer ik er over kan gaan zeuren

Zie ik hem naar boven scheuren

En zo snel als hij is gekomen

Heeft hij opnieuw de vlucht genomen

Is vliegensvlug verdwenen

Met die hele lange benen

Annets Alfabet

Gedicht moeders Lange Benen is een van de grappige, kwetsbare en lieve gedichten over het moederschap die in de dichtbundel Mammoedig staat. Nog meer lezen? Dan vind je mijn dichtbundel in mijn webshop. Maar je kunt hem ook kopen bij De Hoeksteen in Woerden of via Bol.com.

Wie bezorg jij een knipoogmomentje?