The gallery was not found!
Misschien is dit een wat afwijkende categorie: gedichten over verdriet. Niet echt iets waar ik vrolijk en blij van word. Toch merk ik dat ik elke keer geraakt word als er iemand overlijdt. Mijn hele systeem komt in opstand. Het enige wat dan een beetje helpt, is gedichten schrijven.

Met gedichten over verdriet kleur bekennen

Daarom doe ik het maar. Het heeft natuurlijk alles met kleur bekennen te maken, maar heeft niet echt iets vrolijks. Daarom aarzel ik ook regelmatig of ik hier wel een gedicht over moet maken.
 
Maar soms gebeurt het gewoon. Dan moet ik wel of ik wil of niet. En vaak wordt het dan toch hoopvol of iets wat uitzicht geeft. Het moeilijke met de dood is vaak, dat het zo definitief lijkt. Echter dit is niet zo. Daarom kan erover dichten wel degelijk troostvol zijn.

Ook in memoriam gedichten horen tot de mogelijkheden

Soms schrijf ik in memoriam gedichten. Dit vind ik wel moeilijk, want je hebt te maken met gevoelens van anderen. Daar moet je heel zuinig op zijn. Daar kan ik niet even grappig over doen. Karin Bloemen zong ooit het lied ‘Geen kind meer’ en had het over de machteloze frasen van je genegenheid. Dat dus. Daar is bijna niets zinnigs over te zeggen.
 
Toch heb ik voldoende meegemaakt om hier iets over te schrijven en dat doe ik ook, af en toe. Niet te vaak. Ik wil niet meegezogen worden in het donkere, wat de dood toch is. Ik merk dat ik daar wel gevoelig voor ben, dus ik het doe het niet al te vaak.

Vertrouwen dankzij mijn geloof

Gelukkig heb ik mijn geloof en vertrouw ik rotsvast op de belofte van God dat Hij er was, is en zal zijn. Altijd. En daar wil ik ook van getuigen in mijn gedichten overlijden.