Gedichten

gedachten gedichten dromen2

Gedichten: Gedichten relativeren en geven lucht aan gevoelens die anders binnenin jezelf gaan wroeten. Ze geven door hun rijm ook iets luchtigs aan het leven. Van de gekste dingen krijg ik inspiratie, maar ook serieuze onderwerpen inspireren mij tot een gedicht, zoals het overlijden van een geliefd iemand.

Een stukje herkenning

Het gebeurt meestal gewoon, zo’n gedicht. Ik zie iets gebeuren en voor ik het weet, schiet er een regel of twee in mijn gedachten.
Heel vaak is dit de aanleiding voor een gedicht. Zo’n gedicht kan een stukje herkenning zijn of soms ook een tikkie melancholiek.

Het helpt mij het leven iets meer lucht te geven.

Ze zijn er in diverse soorten en maten

Ze zijn er in diverse soorten en maten en voor het gemak heb ik ze in diverse categorieën geplaatst. Het ene gedicht is het andere niet.

Ze variëren van gedichten over moederschap, vriendschap, overlijden, christelijke gedichten, grappige gedichten, gedichten over liefde, leven en nog veel meer..

Ze zijn grappig, serieus of een combinatie daarvan. Neem gerust een kijkje.

Mijn inspiratie is het leven zelf.

Grote voorbeelden qua dichters

Er zijn best wat dichters die ik bewonder, zoals Toon Hermans, Rikkert Zuiderveld, Matthijn Buwalda, René Oskam, Maartje van den Bosch.

Ook de gedichtjes van Lentezoet, Tanja Helderman en Brievenbusgeluk mogen op mijn bewondering rekenen.

Gedichten helpen het leven beter aan te kunnen

Er is altijd wel een reden voor een gedicht. Ik probeer ook de humor te laten doorschijnen. Ik neem mezelf niet altijd even serieus.

Ik hoop dat het jou ook helpt. Ik weet als geen ander dat dit niet altijd meevalt. Zit er iets voor je bij, dan kun je dit bestellen.

Ik schrijf ook ‘in memoriam’-gedichten. Je kan me ook volgen op Facebook, Instagram, twitter en Pinterest.