Gedichten2022-11-10T18:11:56+02:00

 

Gedichten

Gedichten relativeren en geven lucht aan gevoelens die anders binnenin jezelf gaan wroeten. Ze geven door hun rijm ook iets luchtigs aan het leven. En soms heb je dat keihard nodig, nietwaar?

Van de gekste dingen krijg ik inspiratie, maar ook serieuze onderwerpen inspireren mij tot een gedicht, zoals het overlijden van een geliefd iemand. Het gebeurt meestal gewoon, zo’n gedicht. Ik zie iets gebeuren en voor ik het weet, schiet er een regel of twee in mijn gedachten.

Een voorbeeld is een gebeurtenis die ik meemaak als moeder. En dan juist de dingen die niet lopen zoals ik wil of zoals ik ze gepland had. Heel vaak is dit de aanleiding voor een gedicht. Zo’n gedicht kan een stukje herkenning zijn of soms ook een tikkie melancholiek. Het helpt mij het leven iets meer lucht te geven. Wil je weten hoe die gedichten zijn? Ik heb afgelopen zomer mijn eerste dichtbundel Mammoedig uitgebracht. Je kunt hem in mijn webshop kopen.

Ze zijn er in diverse soorten en maten

Ze zijn er in diverse soorten en maten en voor het gemak heb ik ze in diverse categorieën geplaatst. Het ene gedicht is immers het andere niet. Ze variëren van gedichten over moederschap, vriendschap, liefde, knipoogjes en nog veel meer.. Ze zijn grappig, serieus of een combinatie daarvan. Neem gerust een kijkje.

Mijn inspiratie is het leven zelf. Het leven kan immers knap weerbarstig zijn en je plannen vaak genoeg in duigen. Dan kun je twee dingen doen: bij de pakken neerzitten of toch doorgaan. In mijn geval is er nog een derde optie: een gedicht schrijven. Al mijn frustratie en ook humor verwerk ik hierin. Dat helpt mij het leven te relativeren. Graag deel ik ze daarom ook met jou.

Wat achter de voordeur gebeurt is vaak onzichtbaar en maakt eenzaam. Als je durft te delen, zul je zien dat er mensen zijn die hetzelfde meemaken. Dat schept een band en geeft verbinding. Even een knipoogmomentje: hé, jij bent niet alleen. En zeker niet de enige.

Grote voorbeelden qua dichters

Er zijn best wat dichters die ik bewonder, zoals Toon Hermans, Rikkert Zuiderveld, Matthijn Buwalda, René Oskam, Maartje van den Bosch. Ook de gedichtjes van Lentezoet, Tanja Helderman en Brievenbusgeluk mogen op mijn bewondering rekenen. Als ik zie hoeveel likes zij scoren, ben ik best wel jaloers en denk ik: zal ik ook zo gaan schrijven?

Toch denk ik dat het het beste is, dat ik mezelf blijf. Alleen dan kun je een ander iets geven. Soms krijg ik ineens een bemoediging uit onverwachte hoek. Dat geeft mij weer de energie om door te gaan. En wie weet, word ik op een dag ontdekt. Want tja, dat is mijn droom.

Gedichten helpen het leven beter aan te kunnen

Er is altijd wel een reden voor een gedicht. Ik probeer ook de humor te laten doorschijnen. Ik neem mezelf niet altijd even serieus. Dat helpt me om het vol te houden. Ik zoek ook altijd de zonzijde op. Dat lukt heus niet altijd, maar vaak wel. Ik hoop dat mijn gedichten jou ook helpen. Ik weet als geen ander dat dit niet altijd meevalt.

Ik worstel zelf met een lastig lijf en een angststoornis. Niet echt een fijne combi. Toch probeer ik om de moeder erin te houden. Ik wil jou inspireren hetzelfde te doen. Zit er iets voor je bij, dan kun je dit bestellen. Inmiddels heb ik ook webshop waar ik een deel van mijn gedichten heb verwerkt tot digitale producten, origineel ontwerp, supersnel en verrassend veelzijdig. 

Het voordeel van digitale producten

Het voordeel van digitale producten is, dat je de bestelling meteen in je mailbox ontvangt en ermee kunt doen wat je zelf wilt, zoals printen of een kaart van laten druk, op een mok laten printen of als muismat gebruiken. Echt mogelijkheden te over. Ik weet zeker dat jij ook wel een leuke, originele bestemming kunt verzinnen. Een beetje van mij en een beetje van jou. Dat is de kunst van combineren.

Gedichten over verdrietige gebeurtenissen

Ik schrijf ook ‘in memoriam’-gedichten. Als er iets gebeurt wat me raakt, kan ik vaak niet anders dan het op papier zetten. Moeilijk is het dan om de moed erin te houden, niet op te geven, vind je niet? Het lijkt wel of je dan stuk gaat aan het leven. Omdat ik ook hoogsensitief ben, moet ik altijd uitkijken dat ik niet word meegezogen in sombere gedachten. Die gedachten op papier zetten, helpt dan.

Ik hoop dat deze gedichten jou ook een beetje helpen. Je kunt je inschrijven op de nieuwsbrief, maar je kunt me ook volgen op Facebook, Instagram en Pinterest. Daar deel ik ook een heleboel gedichten, blogs en digitale designs.

Hou je haaks! 

Titel

Ga naar de bovenkant