Het leven is niet makkelijk en vaak gaat er van alles mis. Toch denk ik dat het leven het waard is om geleefd te worden. Allerlei dagelijkse dingen deel ik in mijn gedichten over het leven.

Van gebeurtenissen in het nieuws tot het persoonlijke leven

Dat kan variëren van iets wat gebeurt en in het nieuws komt en wat me raakt of iets wat ik zelf meemaak. Het heeft altijd een link met het leven. En net als in mijn andere gedichten, probeer ik altijd het mooie te zoeken en te vinden.
En dat lukt niet altijd en zo eerlijk ben ik dan ook om dit toe te geven.

Kleur bekennen en delen wat me bezig houdt

Want dat ben ik altijd in mijn gedichten: eerlijk. Het is kleur bekennen en delen wat me bezig houdt, wat me kwetsbaar maakt. Daarom is het soms met aarzeling dat ik iets deel. Soms hou je namelijk de vuile was het liefste binnen.
Toch heb ik gemerkt dat ik door het juist wel kan delen reacties krijg die mij dan ook weer opbeuren. Dat mensen een stukje herkennen en dit met me delen. En dat vind ik fijn. Dat zorgt ervoor dat we ons met elkaar wat minder eenzaam voelen.
Want zeg nu zelf: als jij de enige bent, die dit meemaakt, is dat toch hartstikke eenzaam? Daarom hang ik het aan de grootste klok. Ik ben wars van schone schijn en de kreet Alles Goed? hangt me mijlenver de keel uit. Bij wie gaat immers alles goed.

Sommige gedichten zijn een tikkie rebels

Sommige gedichten leven zijn dus ook een tikkie rebels. Ik heb vaak de neiging om de dingen net van een ander gezichtspunt te bekijken. Misschien is dat ingebakken of misschien een bewuste keuze.
Ik ben er in ieder geval blij mee. Ik hoop jij ook. Zo kun je bepaalde dingen toch op een andere manier bekijken.
Heb je nog ideeën, inspiratie die je wilt delen of vragen die je wilt stellen? Stuur me dan een mailtje. Vind ik leuk!