Gehaakte cadeauzakjes als traktatie (haakblog 55)

Gehaakte cadeauzakjes als traktatie (haakblog 55)

aan de haak blog 55 cadeauzakjes als traktatie hoofdfotoHet is heerlijk als je een doel hebt om te haken. Vooral als het doel iemand anders is die je blij kunt maken met je haaksels. Toen mijn neefje afscheid nam van de peuterspeelzaal vroeg mijn schoonzusje mij of ik misschien iets leuks wilde haken. Natuurlijk wilde ik dat. Aan de haak voor gehaakte cadeauzakjes als traktatie.

Op zoek naar iets leuks

Ik moest natuurlijk eerst op zoek naar iets leuks. Omdat er een snoepje en een minicadeautje in moest passen, moest ik daar rekening mee houden.

Op een Vlaamse website kwam ik schattige gehaakte cadeauzakjes tegen. Ik bedacht dat dit een leuk idee was. Dan krijgt een kind ook iets blijvends, waar ze later nog iets leuks in kunnen bewaren.

Uiteraard heb ik het afgestemd met mijn schoonzusje en die vond het ook helemaal leuk.

Het patroon is heel eenvoudig

Het begint met een lossenketting en je haakt helemaal met vasten om deze lossenketting heen. Daarna haak je door tot je de juiste lengte hebt bereikt.

Dat leek me niet moeilijk.

Dus toen ben ik aan de haak geslagen. Het werden rode, groene, blauwe, gele en oranje zakjes. Ik moest wel goed opletten dat het cadeautje er wel in ging passen.

Stel je voor dat ik de zakjes af zou hebben en het presentje paste niet. Dus ik heb dit goed gecheckt.

In één toer, bijna bovenaan, haakte ik in één toer in plaats van allemaal vasten 1 losse en 1 vaste om en om, zodat er kleine gaatjes ontstonden.

Door die gaatjes haalde ik later een koordje (een lossenketting met knoopjes aan voor- en achterkant) en klaar is Kees.

aan de haak blog 55 cadeauzakjes als traktatie

Twee cadeautjes in het zakje

In het zakje kwam een schattig miniboekje en een doosje tumtummetjes. Omdat tante (ik dus) ook kan handletteren, mocht ik ook de kaartjes schrijven.

Hierop kwam de tekst te staan: ik haak af. Superschattig. Ze zagen er echt zo leuk uit. Aan de haak voor gehaakte cadeauzakjes als traktatie was een succes.

Meneertje was de man van de dag. En dat is de allerleukste beloning!

Mijn tip voor jou:

Cadeauzakjes zijn makkelijk te haken en succes gegarandeerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.