gehaakte deken van chenille garenDoor Corona missen we een heleboel. Zo miste ik in 2020 de Koeiemarkt, die elk jaar in oktober plaatsvindt. Het is een fenomeen in Woerden en ik ga met veel plezier alle kraampjes langs om dingen te shoppen waarvan ik niet eens wist dat ik ze nodig had. Ondanks het feit dat deze markt annex braderie niet doorging, kon ik toch leuke bollen scoren en daarvan maakte ik een gehaakte chenille deken.

Het allerleukste vind ik het om bij het wolwinkeltje Tuttebollen even te neuzen voor iets leuk. Helaas ging dit dit jaar niet.

Toen ik daar een weekje later kwam, bleek er een aantal tassen in de winkel te staan. Omdat ik nieuwsgierig van aard ben, keek ik richting de tassen.

De eigenaresse zag me kijken en zei dat ik gerust even kon kijken of er iets voor me tussen zat. Dit had eigenlijk een Koeiemarkt-aanbieding moeten worden. Bij het woord aanbieding spitsen mijn oortjes zich altijd.

Ik aarzelde geen moment en spitte tussen de papieren tassen op zoek naar iets leuks. En dat vond ik al snel. Er stond een tas tussen gevuld met gele superzachte bolletjes van Lammy Yarns. Die wilde ik hebben.

Voor slechts € 25 wisselde deze van eigenaar en ik ging blij naar huis.

Daar zou ik weer een leuke woondeken van kunnen maken en aangezien geel een van mijn favoriete kleuren is, zou hij ook leuk zijn in de woonkamer als ik er niet iemand blij mee kon maken.

Die iemand was snel gevonden. Het werd een Sinterklaascadeau en het lukt me op hem op tijd klaar te hebben. De ontvanger blij en ik blij. Het is altijd fijn om een deken te krijgen met daarbij de onderliggende boodschap: hou je haaks!

gehaakte deken van chenille garen close-up

Het garen haakt als een speer en is superzacht

Het is heerlijk zacht garen en het haken gaat supersnel. Ik vond een leuk patroon op de site van Zusje Knus. En omdat het garen wat dikker is, was de deken in een mum van tijd klaar.

De rand werd een rij met stokjes met lossen ertussen en vervolgens de kreeftsteek, omdat ik anders niet genoeg garen had.

gehaakte deken van chenille garen rand

Het enige lastige vond ik het wegwerken van de draadjes. Doordat het zachte van het garen er snel afgaat als je de draad wegsteekt, was dat een tikkie teleurstellend. Maar verder: helemaal top!

Een gehaakte chenille deken

En hoe leuk is ie geworden. En gelukkig was de ontvanger ook blij met de gehaakte chenille deken. De deken is heerlijk zacht, echt knuffelig.

Het kleurtje is iets geler dan op de foto, maar je kunt goed zien dat hij zacht is en lekker snel klaar. Je kunt ook dubbel garen nemen als je haast hebt of echt dat cadeautje klaar wilt hebben.

Daarna is het wel weer gek om met dunner garen te haken. Dan lijkt alles zo klein!

Mijn haaktip voor jou:

Wil je een snel-klaar-project? Aan de haak met wat dikker garen.

gehaakte deken van chenille garen haaktip 110

Op zoek naar nog meer tips en tops of andere haakpret? Lees dan ook mijn andere haakblogs, boordevol haakinspiratie. Wie maak jij blij?

In mijn webshop vind je diverse leuke patronen. Hoog tijd voor een knipoogmomentje. Ik ben zelf helemaal fan van c2c haken. Daarom ligt hierop mijn focus. Maar ik maak ook patronen van granny square dekens. Dat zijn echte bestsellers!

Hou je haaks!