gehaakte dekens en sjaal van regenbooggarenKoop jij weleens garen zonder dat je er meteen een doel voor hebt? Vast wel. Dat deed ik ook twee jaar geleden. Ik kocht het Merry Go Round-garen van Stylecraft, maar wist niet wat ik ermee moest haken. Mijn vriendin bracht redding. Zij ging aan de haak voor gehaakte dekens en sjaal van regenbooggaren.

Al vaker had ik bijna kwijlend dat leuke Stylecraft-garen bewonderd. Zo zacht en zulke lieve kleurtjes.

Toen er een actie langskwam van Caro’s atelier bestelde ik snel 8 bollen van dit heerlijke Merry Go Round-garen.

Ik had er zoveel plannen mee.

gehaakte dekens en sjaal van regenbooggaren de bolletjes

Ik startte evenzoveel projecten, maar nergens werd ik echt blij van. Ik wilde graag een grapghan haken in de bobbelsteek met dit garen, maar ik was er niet tevreden over. Het garen kwam niet tot haar recht.

Toen probeerde ik c2c-lapjes met de letters van het alfabet. Ook dat werd geen succes.

Het garen stopte ik daarna weg, maar toch kwam ik het elke keer weer tegen.

Mijn vriendin hoorde mijn gezucht en gesteun en bood aan om van de bollen iets moois te haken. Ik moest even slikken.

Dat betekende loslaten en daar ben ik niet zo goed in. Aan de andere kant was het aanbod superlief van haar en daarom zei ik ja. ik heb haar ooit verslaafd gemaakt en sindsdien haken we samen heel wat bollen weg.

Ik wist ook dat ik dit dus met een gerust hart aan haar kon overlaten.

Zo gezegd, zo gedaan.

Gehaakte dekens en sjaal van regenbooggaren

Na een paar weken had ze de bollen weggewerkt. Wat snel!

Het eerste wat ze ervan haakte was een heerlijke sjaal. Daarna gaf ze me een schattig Call the Midwife-dekentje en tenslotte heeft ze nog een mooi granny square-deken gehaakt. Geweldig toch?

Dat ik daar zelf niet op kwam.

Soms moet je gewoon even out of the box en wie kan je daar beter bij helpen dan je beste vriendin? Niemand toch? Zij ging aan de haak voor gehaakte dekens en sjaal van regenbooggaren.

Over out of the box gesproken: heb je weleens een patroon in c2c haken gemaakt? Het is de afkorting voor corner to corner haken en je kunt er hele leuke patronen mee haken. Ik heb er zelfs patronen van gemaakt. Die vind je in mijn webshop.

Haak maar aan bij mijn nieuwsbrief voor nog meer haakinspiratie en haakideeën.

Mijn haaktip voor jou:

Heb je ook garen liggen waar je niets mee kunt. Vraag je vriendin eens of zij ideeën heeft.

gehaakte dekens en sjaal van regenbooggaren haaktip 79

Op zoek naar nog meer tips en tops haken? Je vindt ze in mijn andere haakblogs.

Hou je haaks!