aan de haak blog 34 kussenhoezen van granny squaresEerst was ik helemaal niet van plan mijn haakwerk mee te nemen op vakantie. Gelukkig kwam ik op tijd bij zinnen en besloot ik katoen mee te nemen. Aan de haak voor gehaakte kussenhoezen van granny squares.

Dit keer haakte ik met Drops Paris

Ik koos voor een combi van Drops Paris die heftig was afgeprijsd en Yarn and Colors Epic, waarvan bepaalde kleuren iets beter passen bij Stylecraft Special DK. Ik wilde heel graag mijn kussens van een nieuw hoesje voorzien.

Oh ja, ik had ook een klos dun zilverdraad (tikkie kitsch moet kunnen) meegenomen. Dat haakte ik mee met het wit.

De kussens moesten een oud project vervangen

Ik had een tijd geleden al kussenhoezen gehaakt van Caron Simply soft, maar die werden heel pluizig. Ik ergerde me er steeds meer aan.

Heb je dat ook weleens? Het enige wat dan helpt bij mij, is opnieuw beginnen. Omdat het deze zomer zo heet was, leek een klein project, als een kussenhoes, wel te doen.

Bovendien is katoen iets minder gevoelig voor mijn warme handen. Ik koos aan de voorkant voor een grote granny en voor de achterkant besloot ik 9 kleine vierkantjes aan elkaar te haken.

aan de haak blog 34 kussenhoezen van granny squares close-up

De afwerking is het lastigste

Het grote nadeel van granny’s vind ik het afwerken. Tijdens het haken, haakte ik wel zoveel mogelijk de losse draden mee. Toch was het nog wel een klusje om ze af te werken. Ik redde het om de gehaakte kussenhoezen van granny squares in twee weken klaar te hebben.

Ik was echter een afwerknaald vergeten (zo jammer, maar niet heus), dus thuis konden ze pas helemaal in elkaar worden gezet.

Een rand met picootjes als afwerking

Thuisgekomen werkte ik de kussens af en maakte ik langs de rand picootjes. Daarna volgde nog een lossenketting met hierop een rij vasten. Die reeg ik door de voor- en achterkant en klaar zijn mijn kussenhoezen. Dat is handig als je ze wilt wassen.aan de haak blog 34 kussenhoezen van granny squares strik

Gehaakte kussenhoezen van granny squares

Ik hoop eigenlijk wel dat ze minder pluizen dan de vorige exemplaren, die ik in de prullenbak heb gedropt.

Update: een jaartje later zijn ze nog steeds mooi. Een tikkie geplet, maar verder nog mooi. Aan de haak voor kussenhoezen van granny squares was een goed idee.

Mijn tip voor jou:

Haak je kussens met katoen. Dat blijft langer mooi. Haak maar aan: jij kunt dit ook.

Zoek je nog meer haakpret? Neem dan een kijkje bij mijn andere haakblogs vol tips en tops haken.