gehaakte plantenhangers aan de haak blog 83Bij diverse haakprojecten wisselt de bestemming weleens in de loop van de tijd. Zo blogde ik eerder over het feit dat mijn vliegengordijn een gordijntje werd voor een handdoekenrekje en zo ontdekte ik onlangs ook een nieuwe bestemming voor de mutsen-, sjaal- en wantenzakken. Aan de haak dus voor gehaakte plantenhangers of kledingzakken.

Over zakken die plantenhangers werden

De mutsen-, sjaal- en wantenzakken, die ik ooit haakte voor mijn zoons en die ze nooit gebruikten, hebben dus jaren voor niets in de gang gehangen.

Volgens meer wilden ze de zakken niet gebruiken om mij te kwellen, want haken is echt zo 1960, dan dat ze het niet handig vonden.

Maar toegeven? Ho maar.

Op Facebook spotte ik gehaakte hangers voor planten

Onlangs kwam er iets langs op Facebook. Ik kan je niet eens meer precies vertellen waar, maar ik zag leuke gehaakte plantenhangers langskomen en hierdoor dacht ik aan de ongebruikte zakken die ik in de gang had hangen.

Zou ik deze kunnen gebruiken voor planten? Ik haakte ze destijds met Hooked Zpagetti in diverse kleuren, omdat er veel meer garen in ging zitten dan ik oorspronkelijk dacht.

Dat mocht de pret niet drukken. Het geeft ze een speels uiterlijk.

Van totaal ongebruikt tot een nieuw doel

Ik vond ze leuk en ze hebben jaren (praktisch ongebruikt) in de gang gehangen, maar nu heb ik dus een nieuw doel gevonden.

Eentje is zelfs gepromoveerd naar de keuken, waar ik er een plantje in heb gehangen, compleet met potje.

Want als je ze water gaat geven, wordt het een waterballet zonder inwendig potje. Niet handig.

Gehaakte plantenhangers of kledingzakken

Ik ben zelf zeer content met het resultaat en vind het fijn dat ze op deze manier toch nog een mooie bestemming hebben gevonden.

Nou ja, die ene dan.

Maar die andere twee komen ook nog wel aan de beurt.

Misschien dat ik ze deze zomer buiten hang met een leuke hangplant erin. Komt vast goed.

Heb jij ook weleens een project een andere bestemming gegeven? Laat het me vooral even weten. Dat vind ik leuk. Haak maar aan voor gehaakte plantenhangers of kledingzakken. Origineel en hip en helemaal niet moeilijk.

Haak maar aan voor mijn nieuwsbrief (ga naar de homepage en scrol naar beneden) voor nog meer haakpret en andere haakideetjes. Of kies een leuk gratis haakpatroon in ruil voor je emailadres. Dan krijg je regelmatige leuke haakweetjes per mail.

Zelf ben ik helemaal verslaafd aan dekens haken, voor c2c haken vind ik helemaal geweldig. Daarom heb ik onlangs de stap gewaagd en ben ik haakpatronen gaan ontwerpen. Zo leuk! Je vindt ze terug in mijn Etsy-shop. 

Mijn tip voor jou:

gehaakte plantenhangers of kledingzakken haaktip 83

Ben je net zo verslaafd aan haken als ik? Lees dan ook mijn andere haakblogs, vol met tips en tops haken.

Hou je haaks!