aan de haak blog 21 sterren en stoelhoesjes hoofdfotoBen je die lelijke viltjes onder je stoelen ook zat? Het stof blijft er aan plakken. Niet met deze schattige hoesjes voor de stoelpoten. Aan de haak voor gehaakte sterren en stoelhoesjes.

Dit keer geen blog dus over een deken, want zo nu en dan ben ik ook weleens druk met een ander haakproject (echt waar). Zo vond ik deze week dat mijn stoelen toe waren aan een haakpimpup.

Ik heb leuke rieten eetkamerstoelen met aan de achterkant handgrepen. Daar hingen hartjes aan. Ik zeg hingen, want inmiddels zijn ze vervangen door schattige sterretjes. Ik gebruikte het katoenen garen Yarn and Colors Epic in 6 verschillende kleurtjes.

De allereerste ster haakte ik via het patroon van Handmadeliving.

De middelste cirkel haakte ik wel ietsje anders, namelijk middels een patroon voor het haken van de perfecte cirkel.

Dit patroontje kun je vinden op de site van Wolplein. Het is heel makkelijk haken, gewoon een kwestie van lossen en vasten.

Toen ik bij een aantal van 60 was stopte ik en ging verder met het patroon van Draad en Praat. Ik verwerkte er zelfs een muziekdoosje in.

Het was nog een heel gedoe om het ding goed erin te krijgen, maar afijn het lukte. Ik kocht het muziekdoosje en koos de variant: it’s a small world (je bent Disney-fan of je bent het niet).

aan de haak blog 21 sterren en stoelhoesjes met muziekdoosje

Om de ster nog leuker te maken, heb ik letterkralen met deze tekst aan een waxkoordje geregen en vastgemaakt aan de ster. Te leuk, nietwaar?

Toen deze af was, bleek hij wel een beetje groot te zijn voor de stoel. Dus daarom heb ik deze aan de siertrap in de huiskamer gehangen en heb sterren gehaakt die wat kleiner zijn geworden.

Omdat een ster vijf poten heeft, maakte ik een cirkel tot een aantal van 30 steken en zo konden de poten 6 steken breed worden.

Hier paste geen muziekdoosje in, maar daar was ik toch wel klaar mee (teveel gepriegel), dus no problemo.

Om de stoel te completeren, haakte ik schattige sokjes voor de poten. Ik startte met een magische ring en daarin haakte ik 12 stokjes. Daarna met een halve vaste sluiten en dan in de achterste lus 12 vasten haken en dan verder in rondjes.

In de laatste toer (puur op gevoel) haakte ik een vaste, 3 lossen en dan 1 halve vaste in de laatste vaste zodat er een picotje ontstaat, dan een vaste overslaan en vervolgens weer een vaste, 3 lossen, enz. Ik had uiteindelijk 6 picotjes.

aan de haak blog 21 sterren en stoelhoesjes de hoesjes

Gehaakte sterren en stoelhoesjes

En ze pasten precies (ook wel handig) om de poten van de stoel. Ze moeten wel strak zitten, anders zakken ze af. En wat vind je? Ze zien er toch veel leuker uit dan die saaie viltjes? En ze beschermen ook je vloer. dus dat was eigenlijk nog een bijkomend voordeel.

Zo ontstonden dus de gehaakte sterren en stoelhoesjes. Ik heb er later nog wel een druppie houtlijm op gedaan, omdat ze anders in de stofzuiger verdwenen.

Meer haakblogs met tips en tops haken vind je op mijn website. Volop haakpret dus!

Mijn haaktip voor jou:

Ben je ook helemaal klaar met die vervelende viltjes waar het stof aan blijft plakken? Haak dan ook paar van die schattige hoesjes. Ze blijven echt heel lang mooi.

Als je verder nog vragen hebt, haak gezellig aan bij mijn nieuwsbrief of like mijn facebookpagina.

Dit was toch wel een uitstapje voor me. Ik hou me liever bij het haken van granny squares. Ik ben hier zo enthousiast over geworden dat ik inmiddels een aantal haakpatronen heb ontworpen, Je vindt ze in mijn webshop.

Hou je haaks!