gehaakte zigzag regenboogdeken hoofdfotoWord je ook zo blij van de regenboog? Als er na een regenbui zo’n prachtige kleurenboog aan de hemel staat te prijken. Dat doet ie alleen omdat de zon ook schijnt. Daarom vind ik het ook zo heerlijk om in de regenboogkleuren een deken te haken. Zo ook dit keer. Omdat ik wel toe was aan een uitdaging besloot ik een gehaakte zigzag regenboogdeken te maken.

Eerst op zoek naar een leuk patroon

Aan de haak dus. Eerst op zoek naar een leuk patroon. Ik wilde een zigzagdeken, maar ook gecombineerd met de bobbelsteek.

Na wat gegoogel kwam ik uit bij een patroon van de Crochet Crowd. Het patroon is in het Engels, maar met de video en het diagram gaat het je vast lukken.

Het is niet echt een heel makkelijk patroon, maar als je goed blijft tellen, lukt het wel. Ik ging regelmatig de mist in. Haak maar aan, zou ik zeggen!

Een eigen twist aan het patroon

Ook paste ik het iets aan. Aan het einde van het patroon haakte ik nog een rij vasten in de kleur waar ik mee bezig was en vervolgens een rij halve stokjes in zwart. Op de foto kun je het zien.

gehaakte zigzag regenboogdeken close-up

Ik hou van zwarte randen langs mijn werk. Vraag me niet waarom. Misschien omdat er ook altijd een zwart randje om het leven zit? En dat je daarom een regenboog zo hard nodig hebt?

Met mijn favoriete garen haakte ik de deken

Ik gebruikte mijn favoriete garen Stylecraft Special DK in de kleuren Lipstick, Jaffa, Grass Green, Lapis, Magenta en Fiësta. Als je goed hebt meegelezen, zie je dat geel ontbreekt. Ik haakte geel met Brussel van Colour Crafter van Scheepjes (maar niet doorvertellen, hoor!). Deze geel is net iets intenser en vind ik mooier kleuren met de andere kleurtjes.

De deken haakte ik in strepen. Elke streep een andere kleur. Het is heerlijk om per kleur/streep te haken. Je ziet het werk onder je handen groeien en je doelen zijn wat kleiner en daardoor makkelijker te halen. Elke keer een kleur klaar is minder moeite dan een deken klaar hebben.

Een brede rand in de kleur zwart

Als rand koos ik (hoe kan het ook anders) de kleur zwart. Na even advies te hebben gevraagd op mijn Facebookpagina koos ik ervoor om eerst een rij vasten en daarna stokjes te doen. Daarna nog een rij met de gekruiste stokjes en tenslotte de kreeftsteek.

gehaakte zigzag regenboogdeken hoek gehaakte zigzag regenboogdeken rand

Een deken om hoop te geven

Toen ie af was, had ik al iemand in gedachten. Iemand om de deken aan weg te geven. Iemand die ik alleen maar via Facebook ken, maar waar ik toch een klik mee heb.

Zo gaaf als je dit soort mensen tegenkomt in het leven. Iemand, die net als ik, worstelt met de weerbarstigheid van het leven en weigert op te geven. Gewoon omdat het leven waardevol blijft.

Ik vroeg haar adres en dat gaf ze in de veronderstelling dat ik haar een kaartje zou sturen. En wat was ze blij met de deken! Tot tranen geroerd. En ik dus ook. Het was zo ontzettend leuk om de deken voor haar te haken.

En niet alleen dat: ik kon haar met deze deken bemoedigen en hoop geven. Want de regenboog is ook het teken van de hoop. Dat God altijd bij je wil zijn.

Hoe gaaf is dat ik met deze gehaakte regenboogdeken met de zigzag en de bobbelsteek op deze manier deze boodschap van hoop aan haar mocht doorgeven. Echt een knipoogmomentje om uit te delen.

Ik haakte al eerder een deken in de regenboogkleurtjes. Je vindt het blog hierover hier terug.

Mijn tip voor jou:

gehaakte zigzag regenboogdeken haaktip 108

Nog meer haakpret en tips en tops op haakgebied vind je in mijn andere haakblogs. Neem gerust een kijkje, maar wees gewaarschuwd: haken is verslavend. Maar wel heel leuk!

Wil je een leuk patroon kopen? Dat kan in mijn webshop. Er komen telkens patronen bij, vooral voor c2c haken, dus hou de webshop in de gaten.

Hou je haaks!