Heb jij een creatief brein? Dat er ineens iets origineels in je hoofd schiet? Dit gebeurde mij met de inbouwkast van mijn schoonouders. En hoe leuk is het dan als lukt wat je in gedachten had (met behulp van manlief). Ik deel graag met je hoe een inbouwkast een lambrisering werd.

Het begon met de verhuizing van mijn schoonvader. Hij heeft een mooi ander plekje gevonden. Omdat hij al jaren in een huurhuis woont, moest dit worden gestript tot op het bot en dit resulteerde in een mooie vondst.

Op de eerste verdieping had hij ooit een prachtige kast getimmerd. Zo’n grenen geval met schattige plankjes. Nu ben ik altijd al dol geweest op die kast, maar wat moet je ermee? Bovendien zat hij vast aan het huis, dus…

Toen hij onlangs gedemonteerd in de woonkamer stond, wist ik het meteen: lambriseren.

Vraag twee was: waar kon ik dat dan doen? Vorige week schreef ik een blog over het feit dat ik de zolder onder handen nam.

Deze zolderopleukactiviteiten zorgden voor een hoop stof, 5 lege potten verf en een dosis frustratie. Maar ook voor een nette kamer met een mooi zeil op de vloer. Maar ja, die leidingen bleven zichtbaar. En dat is niet het eindresultaat wat je voor ogen hebt als je de boel op zijn kop gooit.

Nu echter worden deze leidingen keurig weggewerkt, jawel door de kastdelen. Eén gedeelte wordt gebruikt als kastdeur en het andere gedeelte wordt lambrisering.

We hebben alle mooie delen van de kast in onze Agila gepropt (verbazend wat er in zo’n klein autootje past!). En met een hoop gezaag en ook wat bezoekjes aan de bouwmarkt, wordt het echt superleuk.

En oh ja, helaas kan ik dit niet allemaal zelf. Dus manlief helpt me heel lief. Hij zaagt dat het een lieve lust is, want het is nog niet op maat.

Op de foto zaagt hij zelfs ondersteboven (knap hè?). Natuurlijk wilde ik mezelf ook niet onbetuigd laten en heb ik ook voor het eerst van mijn leven een stuk van 40 cm gezaagd. Haha! Daar krijg je het warm van, zeg!

Opvliegers zijn er niets bij.

Hoe een inbouwkast een lambrisering werd

En elke keer wordt de kamer mooier en mooier. Het wordt een feestje om er te zijn. Ik word helemaal blij als ik die leuke lambrisering zie.

Misschien wordt het ophangen van de was (het is namelijk het washok waar deze activiteiten plaatsvinden) nu ook iets minder vervelend. Ik kijk gewoon om me heen naar alles wat er is veranderd en zo leuk is geworden en dan is dat klusje ook eigenlijk zo gepiept.

Iets wijzigen in huis vind ik heerlijk. Het zorgt altijd voor een knipoogmomentje (als het project lukt uiteraard). Vooral omdat ik thuis zit met een lastig lijf, vind ik het heerlijk om zo’n project aan te pakken. Dat kan ik gelukkig wel, al is het soms met vallen en opstaan. Ik vind het super dat mijn echtgenoot zo lief is om te ondersteunen. Hij heeft er niet om gevraagd en zijn job buitenshuis.

Inmiddels heb ik ook andere bezigheden ontwikkeld, zoals het schrijven van gedichten en ze mooi afstijlen (digitale producten) om zo een ander een knipoogmomentje te bezorgen. Ze kunnen worden gebruikt om een cadeautje te pimpen. En een cadeautje is immers altijd leuk om te krijgen en misschien nog wel leuker om te delen.

Ben je niet zo creatief, maar vind je het fijn om een medemoeder te bemoedigen? Dan is de dichtbundel Mammoedig wellicht een idee. De bundel staat boordevol moedergedichten. Mijn successen en mislukkingen deel ik hierin.  

Hou je haaks!

Alle knipoogmomentjes op een rij staan op deze pagina. Veel leespret gewenst!

hoe een inbouwkast een lambrizering werd