Hoe een inbouwkast een lambrisering werd

Hoe een inbouwkast een lambrisering werd

Heb jij een creatief brein? Dat er ineens iets origineels in je hoofd schiet? Dit gebeurde mij met de inbouwkast van mijn schoonouders. En hoe leuk is het dan als lukt wat je in gedachten had (met behulp van manlief).  Ik deel graag met je hoe een inbouwkast een lambrisering werd.

Het begon met een verhuizing

Het begon met de verhuizing van mijn schoonvader. Omdat hij al jaren in een huurhuis woont, moest dit worden gestript tot op het bot en dit resulteerde in een mooie vondst.

Op de eerste verdieping had hij ooit een prachtige kast getimmerd. Zo’n grenen geval met schattige plankjes. Nu ben ik altijd al dol geweest op die kast, maar wat moet je ermee? Bovendien zat hij vast aan het huis, dus…

Toen hij onlangs gedemonteerd in de woonkamer stond, wist ik het meteen: lambriseren.

Van inbouwkast tot lambrisering

Vraag twee was: waar kon ik dat dan doen? Vorige week schreef ik een blog over het feit dat ik de zolder onder handen nam.

Deze zolderopleukactiviteiten zorgden voor een hoop stof, 5 lege potten verf en een dosis frustratie. Maar ook voor een nette kamer met een mooi zeil op de vloer. Maar ja, die leidingen bleven zichtbaar. En dat is niet het eindresultaat wat je voor ogen hebt als je de boel op zijn kop gooit.

Nu echter worden deze leidingen keurig weggewerkt, jawel door de kastdelen. Eén gedeelte wordt gebruikt als kastdeur en het andere gedeelte wordt lambrisering.

Ik krijg hulp van manlief

We hebben alle mooie delen van de kast in onze Agila gepropt (verbazend wat er in zo’n klein autootje past!). En met een hoop gezaag en ook wat bezoekjes aan de bouwmarkt, wordt het echt superleuk.

En oh ja, helaas kan ik dit niet allemaal zelf. Dus manlief helpt me heel lief. Hij zaagt dat het een lieve lust is, want het is nog niet op maat.

Op de foto zaagt hij zelfs ondersteboven (knap hè?). Natuurlijk wilde ik mezelf ook niet onbetuigd laten en heb ik ook voor het eerst van mijn leven een stuk van 40 cm gezaagd. Haha! Daar krijg je het warm van, zeg!

Opvliegers zijn er niets bij.

Helemaal blij met mijn nieuwe lambrisering

En elke keer wordt de kamer mooier en mooier. Het wordt een feestje om er te zijn. Ik word helemaal blij als ik die leuke lambrisering zie.

Misschien wordt het ophangen van de was (het is namelijk het washok waar deze activiteiten plaatsvinden) nu ook iets minder vervelend. Ik kijk gewoon om me heen naar alles wat er is veranderd en zo leuk is geworden en dan is dat klusje ook eigenlijk zo gepiept.

Mijn tip voor jou:

Denk ook eens out of the box en je krijgt de meest originele oplossingen die niets kosten, behalve wat zaagwerk.

hoe een inbouwkast een lambrizering werd

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.