Wat doe je met een salontafel waar je aan gehecht bent, maar je wil een andere? Vooral als die van Rivièra Maison is. De mijne kreeg ik een andere bestemming. Ik vertel je graag hoe een salontafel werd gepromoveerd tot wasmachineverhoger.

Het idee: een wasmachineverhoger

Naast mijn activiteiten als opruimster ben ik ook een verwoed verzamelaarster. Dat komt doordat ik heel veel dingen leuk vind.

Het lastige daarvan is dat ik moeilijk afscheid kan nemen van mijn spullen. Ik moet nu dus ook uitkijken dat ik niet teveel insla. Toch kan ik sommige dingen niet weerstaan.

Mijn BFF bood mij haar salontafel aan. En niet zomaar eentje. Nee, een echte Rivièra Maison. Wie mij een beetje kent, weet dat ik fan ben van deze tent, maar er vaak het geld niet voor (over) heb.

Afijn, ik kan voor een leuk prijsje haar salontafel overnemen. Dat aanbod kon ik niet laten schieten.

Meubels een huwelijk lang mee

So far, so good. Dit betekent echter wel dat de mijne weg moet (snik!). En dat vind ik dus lastig. Hij en de eettafel zijn de enige meubelstukken die de 25 jaar huwelijk helemaal hebben meegemaakt.

We hebben lief en leed met hen gedeeld. Ik heb ze zelfs wit geverfd, toen we grenen meubels aanschaften en het eiken ons huis verliet. Nu moet ik dus afscheid van hem nemen. Dat vind ik echt moeilijk!

Ben jij ook sentimenteel als het om spullen wegdoen gaat of ben ik de enige?

Alle mooie momenten passeren de revue

Dan ga ik denken aan alle mooie momenten die we samen met hem beleefd hebben. Hoe vaak we er patat aan hebben gegeten en dat je zo heerlijk je voeten op hem kon leggen na een dag hard werken (en uiteraard in die volgorde en niet andersom). En dat hij er nooit over klaagde, maar er altijd stond, dag in dag uit, jaar in jaar uit.

Ik zou er melancholiek van worden. Maar geen nood, nu heb ik iets leuks bedacht.

Mijn salontafel krijgt een nieuw leven

Mijn salontafel krijgt een tweede leven en wel op zolder. Tijdens mijn zolderopleukactiviteiten hebben we de wasmachine en droger tijdelijk verplaatst. Deze komen na het leggen van het zeil weer terug op hun oorspronkelijke plek.

Ik wilde heel graag een verhoger om de apparaten op te plaatsen, zodat ik niet zo diep hoef te bukken (ochtendstijfheid wordt met het klimmen der jaren niet beter). Bovendien kan ik er dan nog wat bakken wasmiddel onder kwijt (voor de opmerkzame kijker: de vriezer staat nu nog op de plek waar de wasmachine moet komen).

De salontafel is nu een verhoger

Maar ja, zo’n verhoger is ook niet gratis en ik probeer serieus zuinig te leven (met de nadruk op proberen), dus… nu gaan we de salontafel gebruiken als verhoger. Is dat geen lumineus idee?

Dan kan ik toch af en toe nog herinneringen ophalen aan de goede oude tijd dat hij nog salontafel was en ik nog jong, haha! Eigenlijk zijn we dan allebei blij en het heeft geen cent extra gekost. Zo zie je dus hoe een salontafel werd gepromoveerd tot wasmachineverhoger.

Leuke bonus: mijn wasknijpers kunnen in de la. Die gebruik ik toch bijna niet.

Mijn tip voor jou:

Als je geen afscheid kan nemen van spullen, bedenk dan een alternatieve bestemming voor ze.

hoe een salontafel werd gepromoveerd tot wasmachineverhoger