Vaak begint het met iets kleins. Ook dit keer was een kleine opmerking (van manlief) de start van een hele reeks verschuivingen in huis. Graag vertel ik je hoe het opruimen van kasten leidde tot een super resultaat.

Het begin op zolder

Op zolder heb ik mijn hobbyruimte. In deze kamer staat ook een bed. Hier slaapt nooit iemand op, dus dat bed heeft manlief gedemonteerd (op mijn verzoek) om extra knutselruimte te maken. Nu ontstond er plaats voor een tafel, waar hij of ik aan kan hobbyen.

Alleen hadden we geen tafel op voorraad om daar neer te zetten. Tegenwoordig proberen we eerst te bedenken hoe we dit soort problemen kunnen oplossen zonder geld te investeren.

Ook dit keer bleek de oplossing kostenvrij te zijn.

De tafel van het hobbyhoekje verplaatsen 

Mijn hobbyhoekje (zie blog:) gebruikte ik nauwelijks, dus het idee ontstond om deze tafel te gebruiken en de kast weer in de originele stand te zetten (met zijn rug tegen de muur).

Zo gezegd, zo gedaan

Nog niet zo lang geleden, hadden we naast deze kast (toen hij nog tegen de muur stond) een open haard. Die was vorig jaar verwijderd.

Nu plaatsten we deze kast dus op de plek van de open haard. Dit zorgde er meteen voor dat de lelijke plek op de muur niet meer opviel.

Het volgende probleem wat nu opdoemde, was het feit dat er aan de linkerkant van de kamer meer gebeurde dan rechts.

Hulptroepen worden ingeschakeld

Links stonden de tv en een grote vitrinekast. Ook staat er een boekenkast en dat op een kleinere ruimte dan aan de rechterkant van de kamer. Inmiddels had ik mijn BFF gebeld.

Zij durft vaak net iets meer dan ik, dus we konden haar input goed gebruiken. Ze begreep ons probleem.

Toen ik aangaf dat er links ook meer gebeurde dan rechts, stelde ze de vraag: ‘Waarom zet je die kast dan niet daar?’ Die kast is een hoge vitrinekast, gevuld met servies, boeken, hobbyspullen, radio- en tv-apparatuur, etc.

Dat betekende dus een kastenwissel van jewelste en wie mij een beetje kent, weet dat ik heel veel spullen heb. Dus dat zou een hele berg werk (en rommel) betekenen.

Toch besloten we ervoor te gaan (slik!) Op de foto zie je slechts een deel van de spullen. Ook de rest van de kamer was gevuld met kastinhoud. Best confronterend!

Alles eruit en gedeeltelijk er weer in

Alle spullen moesten dus de kast uit om die te kunnen verslepen. En dat gold niet voor 1 kast, maar voor beide. Om half 1 vond de grote verhuizing plaats.

Daarna volgde de kasten stoffen, soppen en opnieuw inruimen. Dit kostte me al het doorzettingsvermogen wat ik heb, want dat moest ik in mijn eentje doen (volkomen logisch nietwaar?).

Het meeste is van mij (iets om over na te denken). Om half 5 was alles ingeruimd en kon ik gaan zitten en genieten van het eindresultaat. En weet je?

Het is zo ontzettend mooi geworden, dat ik eigenlijk niet kan geloven dat dit ons huis is.

Mijn tip voor jou:

Vraag hulp als dat nodig is en ga er dan voor! Je zult zien dat het opruimen van kasten tot een super resultaat ook bij jou zal slagen.

Hoe het opruimen van kasten leidde tot een super resultaat