Hoe ik mijn kledingvoorraad beperkt hou

Hoe ik mijn kledingvoorraad beperkt hou

hoe ik mijn kledingvoorraad beperkt houAls je net zo’n kleding shopaholic ben als ik, is het moeilijk om niet enthousiast te worden als je een advertentie ziet van een schattig jurkje van je favoriete kledingmerk. Omdat mijn kledingkast vol hangt met kleding allerlei, kan er niet echt veel meer bij. Daarom heb ik met mezelf afgesproken: koop ik iets nieuws, dan gaat er ook iets uit. Zo gezegd, zo gedaan. Hoe ik mijn kledingvoorraad beperkt hou, lees je in dit blog.

Een fysieke winkel heeft nog steeds de voorkeur

Op Facebook komt er natuurlijk een heleboel voorbij wat zeker de moeite waard is (ahum). Het leukste van wat er voorbij komt, is als je er ook persoonlijk langs kunt. Je kunt dan immers passen of iets je leuk staat en wat misschien nog belangrijker is: of het lekker zit. 

Een van mijn favoriete shops in Montfoort is Since04. Ten eerste zijn de verkoopsters heel aardig en hartelijk. Ook als je niets koopt. Ten tweede is de kleding die er verkocht wordt, leuk en divers. Ten derde is er genoeg ruimte om je niet claustrofobisch te gaan voelen.

Weet je trouwens dat ik me pas in het tuincentrum bijna claustrofobisch voelde? Hierover vertel ik je nog weleens een keertje.

Uitgetekend in een jurkje is een no-go

Afijn, op Facebook showde een van de verkoopsters dus een schattig koraalrood jurkje van Zoso.

Maar ik bleek al een koraalrood jurkje te hebben, ook van Zoso. Echter, in dit jurkje voel ik me een beetje uitgetekend.

Je ziet het bij anderen, maar ik wil het bij mezelf niet zien: je onderbroek voor iedereen duidelijk zichtbaar.

Hoe een ander hierover oordeelt, moet een ander weten, maar ik vind het een no-go. Vooral bij mezelf.

Ik heb ditzelfde jurkje ook in donkerblauw (die kocht ik voor mijn verjaardag), dus ik weet dat hij lekker zit. Als het jurkje er nog in andere kleuren zou zijn, kocht ik die ook.

Ook met kleding ben ik geneigd hele verzamelingen in te slaan, haha!

 

Het andere jurkje verkocht ik

Omdat ik regels hanteer om mijn koopzucht te bedwingen (komt er iets in, dan gaat er ook iets uit) besloot ik dat dit jurkje moest verdwijnen.

Ik heb het op Marktplaats gezet en al snel was het verkocht. Samen met mijn BFF reed ik even naar Montfoort en kocht dit superschattige nieuwe jurkje. De schat gaf me ook nog een waardebon die ze had gekregen van diezelfde shop. Zo lief!

Uit puur enthousiasme heb ik nog een jurkje te koop gezet, wat ook een beetje strak om de billen zit (en een tikkie kort is). Dit jurkje is van Geisha.

Best stoer voor een shopaholic als ik. dat ik twee jurkjes te koop durf te zetten. Geeft weer wat ruimte in mijn kast.

En nee, ik ben niet van plan meteen deze plek ook weer op te vullen.

Je snapt: er was geen gelukkiger mens dan ik. Zo meteen het jurkje aandoen. Dat wordt een blije dag!

Hoe ik mijn kledingvoorraad beperkt hou? Zo dus! Af en toe iets verkopen wat niet meer bij me past of me niet meer past.

Mijn tip voor jou:

Altijd zin in iets nieuws? Hanteer dan de regel: Iets erin? Dan iets eruit!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.