Het is echt meer dan erg. Ik kan mijn hormonen de schuld geven en dat heb ik ook een tijdje gedaan, maar er is  meer aan de hand. Ik ben namelijk gewoon te dik. Hoe val ik zo snel mogelijk af?

Ik gaf mijn hormonen de schuld

Ik kwam al moeilijker in mijn broeken en sommige jurkjes zitten toch echt te strak. Op een gegeven moment helpt een correctiebroekje ook niet meer.

Maar doordat ik ook iets ouder word, gaf ik dat de schuld: de menopauze. Ondertussen ben ik niet op de weegschaal gaan staan.

Het kwam niet in me op dat ik gewoon te zwaar zou kunnen zijn. Ahum. Ik hoopte in ieder geval dat ik niet te zwaar zou zijn.

Een schreeuw van ontzetting op de weegschaal

Tot ik op een argeloos moment voor het douchen besloot eens op de weegschaal te gaan staan. Ik kon een verbijsterde schreeuw niet onderdrukken. Nee! Dit kon niet waar zijn. Zo zwaar kon ik niet zijn.

Ik hield mezelf voor dat het avond was en dat het morgenochtend wel mee zou vallen. Nou, echt niet.

Ik weeg 7 kilo teveel. Ik tik net de 80 kilo niet aan, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Voor mij veel te zwaar.

Wat ik ga doen aan de overtollige kilo’s

Hoe val ik zo snel mogelijk af? Er moeten wat strenge maatregelen worden getroffen.

Ten eerste ga ik elke dag 10 minuten hoepelen, dan op de trap stepoefeningen doen, geen chips meer en ook geen stukjes chocolade.

Ik kom niet zo vaak zelfstandig buiten, maar een klein rondje lopen dichtbij huis moet lukken. Misschien zoek ik ook mijn springtouw nog op. Daar kan ik ook binnenshuis of in de tuin nog wel gebruik van maken.

En voor wie zich zorgen maakt over mijn hart? No worries, mijn hart houdt wel van een beetje inspanning. Daar wordt het juist rustig van. Ook zo raar.

Dus ‘s avonds haak ik ook wat langer door. Dan missen mijn handen het gegraai in de zakken chips niet. En ik ga ook meer drinken. Water…

Omdenkertje:

Ik hoef in ieder geval geen kleding te kopen totdat er 7 kilo af is.

hoe val ik zo snel mogelijk af