Hoop houden door te focussen op het goede (challenge dag 293)

Hoop houden door te focussen op het goede (challenge dag 293)

 Wat zijn mijn zorgen klein als je hoort wat er gebeurd is met Anne Faber. Vreselijk! Hopen tegen hoop en dan uiteindelijk die vreselijke ontknoping. Het valt dan niet mee om hoop te houden door te focussen op het goede.

Soms is het leven niet te begrijpen

Want zeg nu zelf, er gebeuren dingen in dit leven die niet te begrijpen zijn. Te slecht, te erg, te diep. En dan kunnen wij gewoon (soort van) verder leven en staat voor haar familie, vriend en vrienden alles stil, doodstil. Zo heftig!

Er is genoeg over geschreven en terecht. Ik vertrouw (al is het nu nog maar een klein beetje) erop, dat wat haar overkwam niet voor niets zal zijn geweest.

Mijn eigen leventje is niet zo heel schokkend. Ik kwam deze week wel ernstig in verleiding toen er een brief van College Style op de mat viel met een aantrekkelijke kortingsbon.

De slechtheid van het leven compenseren met kopen

Als er dingen gebeuren die je niet in de hand hebt, is het prettig om dit te compenseren met aankopen die je wel in de hand hebt (toch?).

Stay focused, nog minder dan 100 dagen.

De ene dag loopt redelijk en de andere dag zit ik wat minder lekker in elkaar. Wat wel heel fijn is dat ik donderdag heel veel zin had om het bos weer rond te lopen (niet meteen, maar gaandeweg).

En daar bleef het niet bij: ik heb het gewoon gedaan! Niet in mijn eentje, nee, dat dan weer niet. Mijn beste vriendin was erbij.

Maar toch, het is gelukt. Mijn hoofd voelde wel heel erg verdoofd links. Toch ging ik niet onderuit, niet één keer. Dat is superprettig. Ik krijg weer een beetje vertrouwen.

Moeilijk om in God te blijven geloven

Lastig is het om na zo’n geweldig moment weer te landen in de volgende dag met een hoofd dat op springen staat. Het lijkt wel of de spanning op mijn hoofd op sommige dagen erger wordt.

Alle inspanningen die ik doe om me beter te voelen, monden uit in stress. Ben ik toch weer in mijn eigen valkuil gestapt van teveel moeten? Ben bang van wel.

Maar weer proberen het los te laten in plaats en aan God te geven in plaats van erover te piekeren (zucht).

De gebeurtenis van afgelopen week heeft me ook erg bezig gehouden en aangegrepen.

Dan vraag ik me weleens af waar God is.

Moeilijk vind ik het dan om te geloven en vertrouwen dat er recht zal geschieden, is het niet in deze wereld dan toch echt in de volgende.

En toch weet ik dat het zo is. Ik hoorde deze week nog iets anders wat me wel hielp.

Concentreer je niet op wat kwade mensen iemand aandoen, maar kijk naar alle goede mensen die helpen.

Zo mag (niet moet) ik me ook richten op de dingen die goed gaan in mijn leven en niet op dat wat even niet lekker loopt (soms letterlijk). Eigenlijk goed dat ik dit weer even met jullie deel.

Dat houdt me zelf ook gefocust.

Mijn vraag aan jou:

Hoe houd jij het leven vol? Vind je het moeilijk om hoop te houden en te focussen op het goede?

hoop houden door te focussen op het goede

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.