Mamamblog 20: Waarom ik jaloers was op een homomoeder

Mamamblog 20: Waarom ik jaloers was op een homomoeder

Eerlijk? Er schoot een steek van jaloezie door mijn hart. Te laat! Waarom ik niet? Ik ben al een tijdje aan het bloggen over het uit de kast komen van mijn zoon, maar net zo goed van mij als moeder. Om zo structuur te krijgen in mijn wirwar van gedachten over homoseksualiteit en onze zoon die uit de kast kwam en toen verscheen het boek ‘Ik zal altijd van je houden’. Waarom ik jaloers was op een homomoeder, kun je wel raden…

Op de tweede plaats gezet

Weg grote doorbraak, weg uniek zijn. Op de tweede plaats. Dat was wel even moeilijk. Maar ik was wel heel benieuwd naar het boek ‘Ik zal altijd van je houden’ van Geja van Reenen en heb het ook bijna in één adem uitgelezen.

Ze is heel eerlijk over haar gevoelens. Voor haar was het coming-out-moment van haar zoon heel onverwachts en dat van onze zoon was verwacht.

Iets waar je al jaren naar toe leeft. Met angst en beven, dat wel en hopend op een wonder.

Fijn om het verhaal van een medemoeder te lezen

Toch was het heel fijn om het boek te lezen en een medemoeder aan het woord te horen. Zij had niet zo’n strijd met de liefde als ik. Ze accepteerde de homoseksualiteit van haar zoon (met relatie) beter dan dat ik dat doe.

Ik zit nog vast aan mijn gereformeerde roots. Het is fijn dat het bekend wordt wat moeders doormaken en geeft een stukje openheid.

Zij moest ook heel veel huilen naar de coming-out van haar zoon. Hier heb ik geen last van gehad gelukkig.

Het boekje is laagdrempelig

Het boekje is een echte aanrader. Het is makkelijk en laagdrempelig geschreven.

Wat ik zelf lastig vind is dat je altijd uit moet kijken dat je anderen niet met je schrijfsels kwetst.

Als je dit wilt vermijden is het moeilijk om specifiek te zijn. Dat merk je ook in het boek. Niet meer dan logisch.

Haar zoon was ook de redacteur

Haar zoon heeft trouwens ook al haar ontboezemingen geredigeerd, net zoals de mijne dat doet bij mijn schrijfsels. Wat is dat een zegen als je dit samen met je kind kunt doen. Dat schept ook een band voor het leven.

Geja is een stoere, dappere moeder met een warm hart die knokt voor haar zoon en het succes wat ze met haar boek (interviews, te gast om radio-programma’s) heeft, gun ik haar van harte.

Dat is ook liefde namelijk. Waarom ik jaloers was op een homomoeder weet je nu. Ook hierbij is het beter om uit de kast te komen.

Meer blogs lees je hier...

waarom ik jaloers was op een homomoeder

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.