Psalm 57 v 11-72

Letterdesign: omdat ik het heerlijk vind om met letters bezig te zijn, komt de fascinatie voor handletteren niet uit de lucht vallen. Als meisje kalligrafeerde ik en liet de liefde voor letters mij niet met rust. Omdat ik een echte drukteschopper ben, vind ik het heerlijk om te handletteren. Het handletteren van teksten brengt me tot rust.

Inspiratie opdoen

Ik haal mijn inspiratie overal vandaan. Instagram, Facebook en Pinterest hebben hierbij  mijn voorkeur, maar ook diverse handletterboeken en -tijdschriften wekken mijn verlangen aan om ook zo mooi te kunnen schrijven. En ik ben nog lang geen expert. Toch vind ik het genieten ervan belangrijker dan er heel goed in zijn.

Gehandletterde Bijbelteksten

Eén van mijn lijfspreuken is: het nuttige en het aangename. Daarom kwam ik op het idee om de Bijbelteksten te handletteren. Maar ja, welke dan. Omdat ik ook graag naar Groot Nieuws Radio luister en zij dagelijks een dagtekst hebben, was het niet zo heel moeilijk om te bedenken dat ik dan hun dagteksten ging letteren. Zo gezegd, zo gedaan. Ik deed het niet elke dag, want het huishouden moet ook doorgaan en de nodige aandacht krijgen.

Handletteren is verslavend

Ik heb inmiddels heel wat tijdschriften en handletterboeken gekocht. Creative Letters is trouwens erg inspirerend en leuk!

Toch heb ik ontdekt, dat met stippenpapier, potlood, gum en pen je al een heel eind komt. Maar ja, kom ik dan in een winkel en ik zie weer zo’n leuk notitieblok, dan kan ik het niet laten.

Dus je begrijpt dat ik een hele stapel notitieblokken heb, maar ook veel pennen, etc. Ach ja. Het is gewoon verslavend en soms heb je gewoon net even die andere pen nodig, toch?

In je eigen stijl

Handletteren kun je echt naar je eigen hand zetten. Ik ben begonnen met het natekenen van handletteraars die ik bewonder. Dit zorgde ervoor dat ik door dit kopiëren toch wat aanpassingen ging doen en zo mijn eigen stijl ontwikkelde.

Als je wilt starten met handletteren, zou ik dit echt doen. Gewoon eerst natekenen en kijk later eens op internet voor leuke lettertypes. En ga zo verder.

Voor je het weet, letter je je eigen teksten op jouw eigen, unieke manier. Het handletteren van teksten is zo leuk!

Digiletteren

Inmiddels heb ik iets nog veel leukers ontdekt: digiletteren! Met mooie lettertypes die ik shop op internet met een commerciële licentie en kan ik me prima vermaken. Kijk maar eens bij mijn psalmengedichtjes. Dan zie je wat ik bedoel. So long!

Hou je haaks!