Uit de kast komen blogs (meer dan 40)

Home/Uit de kast komen blogs (meer dan 40)
Uit de kast komen blogs (meer dan 40)2023-01-24T17:24:10+02:00

 

Een leven zonder liefde als je uit de kast komt (uit de kast komen 44)

30 augustus 2022|

Onlangs verscheen het boek Homo in de biblebelt. Het is een inkijkje in het leven van 13 mensen die homoseksueel zijn en daar dus een boekje over opendoen. Ik keek naar de digitale boekpresentatie. Toen ik klaar was met kijken, [...]

Humor helpt bij het uit de kast komen (uit de kast komen 42)

28 augustus 2022|

Humor helpt je weleens door moeilijke situaties heen. Zo kreeg ik van mijn zoon een leuke Mickey-knuffel (in smoking) toen hij met zijn vriend naar Disneyland Parijs was geweest. Superlief natuurlijk. Als fervent verzamelaar kreeg Mickey een mooi plekje bij [...]

Vechten of vluchten als je uit de kast komt (uit de kast komen 41)

11 april 2022|

Om eerlijk te zijn, gaat echt niet alles van een leien dakje tussen manlief en mij als het gaat over de homoseksualiteit van onze zoon. Het is soms vechten en zoeken om elkaar weer te vinden. Zo ben ik een [...]

Een praatgroep voor moeders in de kast (uit de kast komen 37)

25 februari 2021|

Wat kan het soms een eenzaam gevoel geven, vind je niet? Als je weet dat je kind anders is qua geaardheid dan hetero. Het kan je een schuldgevoel opleveren en nog veel meer. Daarom hebben een mede-moeder en ik de [...]

Is mijn zoon welkom aan het Avondmaal (uit de kast komen 34)

11 september 2020|

Afgelopen zondag werd bij ons in de Hervormde gemeente het Heilig Avondmaal gevierd. Uiteraard ging dit met de nodige aanpassingen. Dat vond ik niet zo spannend. Wat wel spannend was, was de vraag of zoonlief met verkering aan mocht gaan [...]

De coming-out van mijn zoon deel 2 (uit de kast komen 24)

21 april 2020|

Zoals ik in mijn vorige blog aangaf, is dit het coming-out-verhaal van mijn zoon deel 3. In deel 1 ging het over zijn basisschooltijd. Nu volgt het stukje over de middelbare school en verder, zijn pubertijd en het ontwikkelen van [...]

Over het boek Confettiregen (uit de kast komen 22)

8 april 2020|

Omdat ik naast moeder ook verzamelverslaafd ben, komt het niet als een complete verrassing dat ik nu zoveel mogelijk boeken bij elkaar probeer te sprokkelen die over homoseksualiteit gaan. Over het boek Confettiregen. Meestal kies ik een christelijk boek als [...]

Waarom ik jaloers was op een homomoeder (uit de kast komen 20)

21 februari 2020|

Eerlijk? Er schoot een steek van jaloezie door mijn hart. Te laat! Waarom ik niet? Waarom ik jaloers was op een homomoeder. Ik ben al een tijdje aan het bloggen over het uit de kast komen van mijn zoon, maar [...]

Hoe kun je thuiskomen als je al thuis bent? (uit de kast komen 19)

20 februari 2020|

Hoe kun je thuiskomen als je al thuis bent in je kerk? Op Wijdekerk.nl (een initiatief van een groep christenen, zelf LHBT+-mens (lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender) of nauw betrokken bij LHBT+-mensen, die vinden vinden dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn [...]

Waarom ik zou willen dat mijn zoon single bleef (uit de kast komen 16)

7 februari 2020|

Soms zou ik willen dat onze zoon zou doen wat Herman van Wijngaarden doet. Hij is christen homo en heeft ervoor gekozen geen liefdesrelatie met een andere man aan te gaan, omdat hij denkt dat God dit van hem vraagt. [...]

Hoe ik reageerde op de Nashville-verklaring (uit de kast komen 14)

31 januari 2020|

Natuurlijk ontkom ik er niet aan om iets te zeggen over de Nashville-verklaring. Hoe ik reageerde op de Nashville-verklaring. Die fijne verklaring waarin vele (hetero-)mannen heel stoer hun handtekening onder hebben gezet. Een oordeel dat uitgesproken wordt over heel veel [...]

Hoe welkom ben je in de kerk als homo? (uit de kast komen 13)

17 januari 2020|

Ook binnen onze kerk is gesproken over de homo in de gemeente. Hoe welkom ben je in de kerk als homo? Er zullen regels worden opgesteld worden voor mensen die (praktiserend) homo zijn. Moeilijk vind ik dat als moeder. En [...]

Waarom krijgt zijn homoseksualiteit zoveel aandacht? (uit de kast komen 12)

10 januari 2020|

Wat mij, als moeder, opvalt, valt dit ook anderen op? Valt het anderen op dat onze zoon homo is en waarom zou dit zo’n punt moeten zijn en zoveel aandacht krijgen? Waarom kan hij niet gewoon onze zoon zijn zonder [...]

Gesprekken gekleurd door homoseksualiteit (uit de kast komen 10)

13 december 2019|

Naast harmonieuze gesprekken aan tafel hebben manlief soms ook verhitte discussies over de kwestie homoseksualiteit, gesprekken gekleurd door homoseksualiteit. Bij manlief staan vooral de taferelen bij Pride in Amsterdam op zijn netvlies. Ook hier wil ik geen oordeel over vellen, [...]

Hoe de familie reageerde op het homonieuws (uit de kast komen 7)

25 november 2019|

We konden niet altijd in ons veilige coconnetje blijven leven (zie het vorige blog) nu onze zoon uit de kast was gekomen. Hoe de familie reageerde op het homonieuws. Het werd tijd dat ook de families werden ingelicht. Omdat ik [...]

Waarom ik nog niet uit de kast wilde komen (uit de kast komen 5)

8 november 2019|

Ook als ouders moesten wij dus uit de kast komen. Waarom ik nog niet uit de kast wilde komen. Dat onze zoon homo bleek te zijn, is deel één. Dat wij hem wilden en willen steunen is deel twee, maar [...]

Hoe ik reageerde op zijn vermeende biseksualiteit (uit de kast komen 3)

25 oktober 2019|

Ik was blij met het gesprek dat onze zoon had met een deskundige op dit gebied. Hoe ik reageerde op zijn vermeende biseksualiteit. Hij was op gesprek geweest (zie blog 2) in zijn eentje (zou ik nu nooit meer doen). [...]

Uit de kast komen blogs

Onze zoon kwam begin januari 2018 uit de kast. Dit had niet alleen consequenties voor hem, maar ook voor ons als ouders. Om één en ander een plekje te kunnen geven, besloot ik om erover te gaan schrijven. Over het uit de kast komen van mijn zoon, maar ook uit de kast komen als moeder. Want vertel je de mensen om je heen?

 

Want het perfecte plaatje van huisje-boompje-beestje moest ik danig bijstellen. Alles werd anders. Omdat schrijven me helpt te relativeren, besloot ik dat te gaan doen. Dat resulteerde inmiddels in meer dan 40 uit de kast komen blogs. Ik wist niet dat er zoveel over te zeggen en te delen was.

Dit schrijven werd best een heel verhaal. Hierdoor ontstond het idee om dit te delen in blogs, want ik was vast niet de enige die dit meemaakte. Bovendien hoop ik door mijn blogs ook wat inzicht te krijgen wat ik allemaal voelde. Het is ook fijn om door anderen bemoedigd te worden in de reis van acceptatie.

Ik hou zielsveel van mijn zoon en zal hem nooit afwijzen. Toch vond en vind ik het moeilijk om dit te rijmen met mijn geloof. Mij is altijd geleerd dat homoseksualiteit zondig is en daar was ik het altijd helemaal mee eens.

 

 

Totdat onze zoon homo bleek te zijn. Geloof me, dat verandert je perspectief echt. Dat hij homo is, was niet wereldschokkend. Ik wist al het eigenlijk al heel lang. Toen hij vroeger niet met jongens wilde spelen, omdat hij niet van hun spelletjes hield, was een van de signalen.

Maar hoe moest ik verder? Wat deed dit met mijn geloof en met mijn vastgeroeste overtuiging dat homoseksualiteit slecht was? Niets is meer vanzelfsprekend en over heel veel zaken moest ik opnieuw nadenken.

 

Hoe zat het met de liefde? Hoe heeft God het bedoeld? Is homoseksualiteit zondig? Hoe kan dit als hij zo gemaakt is? Moet hij single blijven omdat hij homo is? Talloze vragen kwamen op me af. En ik wilde op allemaal een antwoord.

Wat er ook zal veranderen hierdoor, de liefde voor mijn zoon nooit. Hij zal altijd welkom bij ons blijven en ik ga op zoek naar antwoorden zodat ik hem 100% kan steunen. Daar heeft hij recht op. Gewoon omdat hij mijn kind is.

De blogs schrijf ik vanuit mij als moeder. Daarom noem ik hem ook telkens mijn zoon. Uiteraard is hij onze zoon, maar omdat ik ze namens mezelf schrijf, noem ik hem voor het gemak mijn zoon. 

Graag maak ik je deelgenoot van mijn reis om je te inspireren niet bij de pakken neer te gaan zitten, maar er simpelweg te zijn voor je kind.

Daarom deze uit de kast komen blogs van mij als moeder van een homozoon.

 

Misschien ook mooi wat ik leerde van mijn homoseksuele zoon. Hij leerde mij wat onvoorwaardelijke liefde is. Dat het niet gaat om wat ik wil of goed vind, maar gewoon om hem lief te hebben zoals hij is.

Hou je haaks, lieve mede-moeder!

Je vindt de meer dan 40 uit de kast komen blogs op mijn website. Laat je me weten of ze een beetje helpen?

Nog even een tip voor jou. Kijk eens bij Wijdekerk. Zij zetten zich in voor de LHBTI-medemens en er staat veel waardevolle info op hun site over het uit de kast komen en meer.

Uit de kast komen blogs van een moeder

Alle mama blogs over het uit de kast komen op een rijtje

Titel

Ga naar de bovenkant