Uit de kast komen blogs2022-09-19T10:37:01+02:00

Onze zoon kwam begin januari 2018 uit de kast. Dit had niet alleen consequenties voor hem, maar ook voor ons als ouders. Om één en ander een plekje te kunnen geven, besloot ik om erover te gaan schrijven. Over het uit de kast komen van mijn zoon, maar ook uit de kast komen als moeder.

Dit schrijven werd best een heel verhaal. Hierdoor ontstond het idee om dit te delen in blogs, want ik was vast niet de enige die dit meemaakte. Bovendien hoop ik door mijn blogs ook wat inzicht te krijgen wat ik allemaal voelde. Het is ook fijn om door anderen bemoedigd te worden in de reis van acceptatie.

Ik hou zielsveel van mijn zoon en zal hem nooit afwijzen. Toch vond en vind ik het moeilijk om dit te rijmen met mijn geloof. Mij is altijd geleerd dat homoseksualiteit zondig is en daar was ik het altijd helemaal mee eens.

Totdat onze zoon homo bleek te zijn. Geloof me, dat verandert je perspectief echt. Dat hij homo is, was niet wereldschokkend. Dat dit wat met mijn geloof deed wel. Niets is meer vanzelfsprekend en over heel veel zaken moest ik opnieuw nadenken.

Hoe zat het met de liefde? Hoe heeft God het bedoeld? Is homoseksualiteit zondig? Hoe kan dit als hij zo gemaakt is? Moet hij single blijven omdat hij homo is? Talloze vragen kwamen op me af. En ik wilde op allemaal een antwoord.

Wat er ook zal veranderen hierdoor, de liefde voor mijn zoon nooit. Hij zal altijd welkom bij ons blijven en ik ga op zoek naar antwoorden zodat ik hem 100% kan steunen. Daar heeft hij recht op.

Daarom deze blogs over het uit de kast komen van mij als moeder van een homozoon.

Titel

Ga naar de bovenkant