Verzameling Donald Ducks geshopt bij de kringloop

Verzameling Donald Ducks geshopt bij de kringloop

Donald Ducks shoppen bij de kringloopDankzij Corona is onze oudste zoon wat vaker thuis. Hij heeft een bijbaan, maar is dus niet altijd aan het werk. Zelf ben ik alleen niet zo’n held ivm mijn hartklachten en evenwichtsstoornissen, maar samen met iemand lukt vaak wel. Toen ik hem weer lekker lui op de bank zag hangen, stelde ik voor er even uit te gaan. En zo gebeurde het dat we een verzameling Donald Ducks geshopt hebben bij de kringloop.

Samen naar de kringloop

Daar was meneer wel voor te porren. Dus na de lunch vertrokken we samen in mijn bolide.

Deze kringloopwinkel zit in een ruime fabriekshal, dus je hoeft daar niet zo bang te zijn om Corona op te pikken. Hij weet de weg daar en stiefelde meteen naar boven, waar de boeken zijn. Ik erachteraan.

Drie kratten met Donald Ducks

Boven aangekomen keken we even rond toen ons oog al snel viel op drie hele grote bakken vol met Donald Ducks en laat hij die nu sparen!

Hij heeft er al een heleboel (mede dankzij mij), maar de verzameling is nog niet compleet. En een verzamelaar pur sang weet dat een verzameling echt compleet moet zijn om er maximaal van te kunnen genieten.

Samen Duckies uitzoeken. Bestaat er iets heerlijkers?

De schaamte voorbij gingen we daar pontificaal op de grond zitten op zoek naar wat ontbrekende exemplaren. We ontdekten al snel dat er ook hele oude nummers bijzaten. Enthousiast dat we werden!

Deze verzamelwoede schept echt een band, hoewel het ook wel confronterend kan zijn. Dat verzamelen heeft hij echt van mij. Manlief vindt het namelijk helemaal niet erg als er boeken uitbreken aan zijn verzameling. Een echte no-go voor mij.

Een lijst in Google Drive is een absolute must

We hebben een lijst in Google drive staan met alle ontbrekende Duckies, dus we weten precies wat we nog moeten. Dat is ook wel een absolute must.

Vroeger wist zoonlief precies door de voorkant te scannen of hij een Donald Duck wel of niet had. Nu zijn het er teveel.

Onze oogst? 148 Duckies! Yes!

Uiteindelijk hebben we een stapel van 148 Duckies kunnen bemachtigen. En omdat mama (ik dus) erbij was, werd ervanuit gegaan dat ik betaalde (nog geen € 30), wat ik vrolijk deed.

Want zeg nu zelf: zo’n buitenkansje maak je niet vaak mee. En eerlijk? Eigenlijk is het een verzameling van beiden. We waren allebei blij dat we een verzameling Donald Ducks geshopt hebben bij de kringloop.

Voor de Duck-verzamelaars onder ons: er zijn er nog een heleboel over, zelfs oude. Ze verkeren bijna allemaal in perfecte staat, dus misschien even een tripje ondernemen naar Noppes Woerden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.