Waarom een opgeschud logeerbed een goed idee is

Waarom een opgeschud logeerbed een goed idee is

waarom een opgeschud logeerbed een goed idee isSoms vraag ik mezelf weleens af of het ietsje minder kan. Waarom een opgeschud logeerbed paraat hebben? Stel je voor dat er ineens iemand blijft overnachten, zomaar onverwacht? Dat gebeurt bijna nooit. Bijna, want oudejaarsnacht hadden we twee onverwachte logé’s. Waarom een opgeschud logeerbed een goed idee is, lees je hier.

Een genoeglijk avondje gezelligheid

Met elkaar hadden we een genoeglijk avondje gezelligheid en spelletjes gehad. We zijn manlief, twee van onze zoons, de schoonfamilie en een bevriend stel.

Zo vieren we al jaren oudjaar en het gaat prima. Is altijd gezellig.

Het is tijd om afscheid te nemen

Meestal gaat één schoonfamilielid wat eerder weg en de anderen vertrekken rond enen na alle nieuwjaarswensen, hapjes en champagne.

De vrienden wonen dichtbij dus die blijven meestal gezellig het langste.

De andere twee schoonfamilieleden vertrokken rond half een. Het was die avond behoorlijk mistig en niet alleen door vuurwerkdampen.

Hoort, wie belt daar, kinderen?

Ze waren net een klein kwartiertje weg toen de bel ging. Ik liep naar de deur en verwachtte daar één van de buren aan te treffen of Sinterklaas. Hij was verdwaald op zijn weg naar Spanje en had weken op zee rondgezworven. Maar niets van dit alles.

De twee schoonfamilieleden stonden op de stoep. Ze moesten per auto naar de naburige plaats, maar het zicht was nihil.

Daarom waren ze teruggekomen.

Later hoorden we van vrienden dat het inderdaad niet te doen was. Op de snelweg werd 20 km/u gereden en iedereen reed met alle gevarenlichten aan.

‘Dan blijven jullie maar bij ons slapen’, bood ik spontaan aan. Het logeerbed stond immers altijd opgeschud klaar en juist die morgen had ik die kamer een beetje opgeruimd (zomaar een ingeving, waar ik tegenwoordig altijd naar luister).

Zo’n ongebruikte kamer wil nog weleens een verzamelplaats worden van rommel. Bij mij dan.

Omdat onze oudste zoon niet thuis was, was zijn bed ook beschikbaar. Het beddengoed had ik net verschoond, dus hier vond schoonpapa een plekje voor de nacht.

Ook een reserve tandenborstel is geen overbodige luxe

Tandenborstels in de verpakking loste het probleem van de mondhygiëne op en wat van mij is, is van jou zorgde voor de rest.

Schoonzus kreeg een pyjama van mij en schoonpapa een ruime van manlief. En zo lagen we allemaal om 2 uur in bed. Waarom een opgeschud logeerbed een goed idee is? Daarom dus.

Leuk om creatieve oplossingen te bedenken!

En weet je? Ik vond het leuk! Ik heb genoten om mijn survivalskills te gebruiken en oplossingen te bedenken.

En zeg nu zelf: dit vergeet je nooit meer en blijft altijd een mooi memorabel moment om op terug te kijken en er komen momenten in je leven dat je die hard nodig hebt.

Omdenkertje:

De dikke mist en vuurwerkdampen zorgden voor een memorabel moment. Om nooit te vergeten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.